Οι Τρίτεκνοι της Καρδίτσας στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ


Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας – ΟΠΟΤΤΕ, εκπροσωπώντας 250.000 τρίτεκνες οικογένειες σε όλη τη χώρα, συμμετέχει δυναμικά στο Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, τ’ οποίο πραγματοποιείται στις 5 Σεπτέμβρη 2015, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και ώρα 18.00.

Το δημογραφικό πρόβλημα, αποτελεί βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας, αλλά και η πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μείωση του αριθμού των γεννήσεων σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής, επηρεάζει αρνητικά και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, ανατρέποντας την αναλογία συνταξιούχων – ενεργών ασφαλισμένων πολιτών.

Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα – ΟΠΟΤΤΕ, διεκδικεί από την Πολιτεία τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας. Η διεκδίκησή μας αυτή βασίζεται στην κοινωνική πλέον παραδοχή ότι, για τις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, οι τρίτεκνοι είναι πολύτεκνοι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολύτεκνοι. Στο πλαίσιο της παραδοχής αυτής, το αίτημά μας να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολύτεκνων για ειδική φροντίδα από το Κράτος (άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος), ως έκφραση αλληλεγγύης και φροντίδας της κοινωνίας σε όλες τις οικογένειες που έχουν αντικειμενικά μεγαλύτερη ανάγκη, ιδίως σε περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, δεν είναι απλά επίκαιρο, αλλά πρέπει να μετουσιωθεί σε Εθνική Στρατηγική, στο πλαίσιο επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των Τριτέκνων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης δημογραφικής πολιτικής, σε μία περίοδο που η όξυνση του προβλήματος αυτού στη χώρα μας αρχίζει να έχει ιδιαίτερα αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και κυρίως γεωπολιτικές επιπτώσεις. Η συνεχής γήρανση του πληθυσμού, η υπονόμευση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, η υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης και η οξυμένη οικονομική και γεωπολιτική κρίση των τελευταίων ετών, επιβάλλουν την άμεση αλλά και μακρόπνοη αντιμετώπισή του.

Τα παιδιά των Πολυμελών Οικογενειών εξακολουθούν να θεωρούνται ως τεκμήρια, εξακολουθούν ν’ αποκλείονται από την πρόσβαση σε στοιχειώδεις κοινωνικές και εκπαιδευτικές πρόνοιες (Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μεταδευτεροβάθμιες σχολές, διορισμοί ΑΣΕΠ, κ.λ.π), ενώ η Τρίτεκνη Οικογένεια, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις αντιπολιτευτικές κορώνες των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί νομοθετικής ρύθμισης και συνταγματικής εξίσωσης των πολυμελών οικογενειών, επιφορτώθηκε με περισσότερα φορολογικά βάρη, με νέες αδικίες και ανισότητες.

Οι ψευδεπίγραφες προεκλογικές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά θα χαρακτηριστούν πολύτεκνες και ότι τάχα στηρίζουν το δικαίωμα στην τεκνοποιία όλων όσων ζουν στη χώρα, αποδείχθηκαν λόγια χωρίς αντίκρισμα, τα οποία πήγαν περίπατο μετεκλογικά. Διέψευσαν τις προσδοκίες των τρίτεκνων οικογενειών για το χαρακτηρισμό τους ως πολυτέκνων, ενώ όλες οι επαφές που είχε η ΟΠΟΤΤΕ στα διάφορα Υπουργεία, είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά την απάθεια και την αδιαφορία.

Ως Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δέσμευση όλων των κομμάτων που αποζητούν στις επικείμενες εκλογές την ψήφο των 250.000 τρίτεκνων οικογενειών, ότι ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ και θα ΨΗΦΙΣΟΥΝ, νομοθετική ρύθμιση «για την ένταξη των Τρίτεκνων οικογενειών ως πολυτέκνων στο νόμο 1910/1944».

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18.00

Η μετακίνηση είναι δωρεάν και η αναχώρηση θα γίνει από το άγαλμα Καραϊσκάκη [εμπορικό κέντρο] το Σάββατο στης 13,00

Προηγούμενο άρθρο Δ. Σιούφας: Εθνική συνεννόηση από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και έπειτα
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας : Αυτόνομα στις εκλογές για το «όχι μέχρι τέλους»