Ειδήσεις

Οι υποδείξεις και η συμμόρφωση – Των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Καρδίτσας


Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα απαγόρευση διαδηλώσεων και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας συμμορφώθηκε – με τις υποδείξεις της – και αποφάσισε να μη καλέσει συγκέντρωση τη Πέμπτη 27/1, όπως γίνεται σε πολλές πόλεις της χώρας. Ενώ ακόμα και η ΟΛΜΕ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας.

Στο ΔΣ (απουσίαζε ο Πρόεδρος) την πρόταση της Κοινής Δράσης για  διοργάνωση συγκέντρωσης μαζί με άλλα σωματεία καταψήφισαν τα μέλη της ΔΑΚΕ και δυο μέλη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΣΥΝΕΚ). Την υπερψήφισε ένα μέλος των ΣΥΝΕΚ και το μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΜΕ).

Ενώ όλα, σχεδόν, πια είναι ανοιχτά, ενώ στις βιοτεχνίες, στα εργοστάσια και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνωστίζεται ο λαός, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού (και από Δευτέρα όλοι) στριμώχνονται στις σχολικές τάξεις, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε μισό μέτρο προστασίας του λαού από την πανδημία, την ίδια στιγμή απαγορεύει ξανά τις συναθροίσεις!Την ίδια στιγμή που ψηφίζει με ρυθμό πολυβόλου νέα αντιλαϊκά μέτρα για την εκπαίδευση!

Οι μάσκες έχουν πέσει. Τόσο για τη κυβέρνηση όσο και για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές (νυν και πρώην).

Μόνος στόχος του συστήματος και της κυβέρνησης είναι να συντρίψουν τη δυνατότητα του λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων και των ανέργων να αντιστέκονται. Θορυβήθηκαν από το ογκούμενο κλίμα δυσαρέσκειας και οργής. Θορυβήθηκαν από τις σημαντικές κινητοποιήσεις της νεολαίας την Πέμπτη 21/1.Και φοβούνται τον «εχθρό λαό». Να μην τους περάσει!

Κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ήττας και υποταγής να δυναμώσει ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν σπουδές, για δωρεάν περίθαλψη, για ελευθερίες!

Την άλλη βδομάδα που θα ανοίξουν τα σχολεία να γίνει συγκέντρωση-διαδήλωση και στην Καρδίτσα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα υποδομής διεκδικεί ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Αποκεντρωμένης Κων/νου Παππά στον Αντιπεριφερειάρχη