Ειδήσεις

Οι Φίλοι Νοσοκομείου Καρδίτσας για τη χειροδικία στο Κ.Υ. Σοφάδων


H Ένωση Προσώπων “Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας” καταδικάζουμε την βίαιη ενέργεια σε βάρος αγροτικής ιατρού που έγινε στο Κέντρο Υγείας των Σοφάδων με δράστη Ρομά, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος μεταφέρθηκε εκεί για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε τραύμα στο χέρι του.

Ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ λόγω μέθης ή και υπό την επήρεια ουσιών, επιτέθηκε στη γιατρό που έσπευσε να τον περιθάλψει, τραυματίζοντάς την. Επί πλέον προξένησε υλικές ζημιές που δύσκολα αποκαθίστανται στην συγκυρία που βρίσκεται η δημόσια υγεία λόγω της οικονομικής κατάστασης την οποία διανύει η πατρίδα μας και με πολλή δυσκολία προσφέρει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης.

Το επεισόδιο που συνέβη είναι σοβαρό για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνεργάτες τους και το δεύτερο με δράστη Ρομά, μετά από εκείνο που συνέβη τον Ιούλιο στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, η οποία στην συνέχεια υπολειτούργησε με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μικρών μας ασθενών.

Κρίνουμε απαραίτητο -μετά από τα γεγονότα αυτά-η πολιτεία, η αστυνομία, η εισαγγελία, οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κάθε φορέας που ασχολείται με την δημόσια υγεία, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη αυτών των φαινομένων βίας ώστε να αποφευχθεί η καλλιέργεια νοοτροπίας επιθετικής διάθεσης και από άλλους στο μέλλονκαι οι λειτουργοί της υγείας με ασφάλεια να περιθάλπουν τους ασθενείς.

Η Ένωσή μας Φ.Γ.Ν.Κ. καταδικάζει κάθε μορφή βίας που βλάπτει τα Δημόσια Ιδρύματα Υγείας και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της με κάθε μέσο το οποίο διαθέτει.

 

Προηγούμενο άρθρο Η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας