Οι χημικοί της Καρδίτσας στα Τρίκαλα


Σας γνωρίζουμε ότι το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών θα πραγματοποιήσει στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» Πλατεία Ρ. Φεραίου στα Τρίκαλα ,το Σάββατο στις 21 Φεβρουαρίου  και ώρα 11.00, την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του και στη συνέχεια στο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα ακολουθήσει η συνεστίαση με κοπή της πίτας.

Καλούνται τα μέλη, κυρίως των Ν.Τρικάλων και Καρδίτσας, ναδηλώσουν  το παρόν σε μια κοινή προσπάθεια για την αποτελεσματική λειτουργία της Ένωσης, την προβολή του έργου της στην τοπική κοινωνία και την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) ιδρύθηκε το 1924 και αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου .

Σκοπός της Ε.Ε.Χ. είναι η προαγωγή της επιστήμης της χημείας στη βιομηχανία, στην τεχνολογία, στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στον έλεγχο, καθώς και η αξιοποίησή της για την αυτοδύναμη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

 

Η Ε.Ε.Χ. είναι σύμβουλος του κράτους και έχει ιδίως τις εξής αρμοδιότητες:

α) Μελετά με δική της πρωτοβουλία ή έπειτα από ανάθεση ή αίτηση, αυτοτελώς ή σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς ή επιστημονικούς φορείς, οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη χημεία και τις εφαρμογές της και διατυπώνει απόψεις για τη σχετική με τα θέματα αυτά νομοθεσία

β) Παρέχει κάθε δυνατή ενίσχυση για την εφαρμογή των επιστημονικών δεδομένων χημείας στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

γ) Γνωμοδοτεί, ύστερα από αίτηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου ή άλλων φορέων του δημοσίου τομέα ή συνδικαλιστικών οργανώσεων για οποιοδήποτε θέμα χημικού ελέγχου, χημικής έρευνας και τεχνολογίας, χημικής εκπαίδευσης και οργάνωσης των χημικών υπηρεσιών του κράτους.

δ) Συμβάλλει στην προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην εξασφάλιση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών εργασίας.

ε) Μεριμνά για την προστασία του χημικού επαγγέλματος και ιδίως για την προστασία των επαγγελματικών, οικονομικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Χ.

 

Εκτός από την Κεντρική Υπηρεσία της Ε.Ε.Χ., που έχει έδρα την Αθήνα, υπάρχουν ανά την επικράτεια δέκα  (10) Περιφερειακά Τμήματα (Π.Τ.)

Τα περιφερειακά τμήματα ασκούν τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τους σκοπούς της Ε.Ε.Χ. για κάθε θέμα που έχει σχέση με την περιφέρειά τους και ιδίως :

 

α) προωθούν την πολιτική της Ε.Ε.Χ. στην περιφέρεια τους.

β) συμβάλλουν στη διαμόρφωση της γενικής πολιτικής της Ε.Ε.Χ. σε γενικά θέματα και μεταφέρουν τις απόψεις της περιφέρειας στα κεντρικά όργανα.

γ) ασχολούνται με τα ειδικά προβλήματα της περιφέρειάς τους.

Το Π.Τ. Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο  έχει 569 εγγεγραμμένα μέλη. Οι χημικοί του Ν.Τρικάλων ανέρχονται σε 87 και του Ν. Καρδίτσας σε 69.

                                              Για τη Δ.Ε

 

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γ. Γραμματέας

 

Αριστοτέλης Κανλής                                             Xαρίκλεια Κούρτη

 

Προηγούμενο άρθρο Διαδικτυακή Σύνδεση του 1ου Λυκείου Καρδίτσας με το CERN
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ