Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από την πολιτεία – Τόνισε ο Πρόεδρος της ΑΔΙΠ κ. Κουφουδάκης για το κλείσιμο των ΤΕΙ


 

Μετά από πρωτοβουλίες του Δ/ντή Παραρτήματος κ. Ι. Παπαδόπουλου και του Βουλευτή κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, πραγματοποιήθηκε στις 23-11-2012 επίσκεψη του αξιότιμου Προέδρου της Αρχής για τη Διασφάλιση Ποιότητας στα ΑΕΙ (ΑΔΙΠ) Καθηγητή κ. Κουφουδάκη στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας.

Η σύσκεψη έγινε στο νέο κτίριο του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, παρουσία και του Προέδρου του ΤΕΙ Λάρισας, Καθ. Θεόδωρου Τσιρίκογλου και των μελών της Διοίκησης του Παραρτήματος. Παραβρέθηκαν συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δασοπονίας κ. Ιωάννης Χουλιάρας, ο κ. Γεώργιος Νταλός, εκπρόσωπος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, καθώς και ο κ. Αθ. Μανούρας, Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και ο κ. Κων/νος Δεληγιάννης, Προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Καρδίτσας. Συμμετείχαν και τα μέλη ΕΠ, κ. Σωτήριος Καραστεργίου, ως μέλος του νέου Συμβουλίου του ΤΕΙ Λάρισας και ο κ. Στέργιος Αδαμόπουλος, του Τμήματος Δασοπονίας ΔΦΠ.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Καθ. Γ. Μαντάνης, Αν. Δ/ντής του Παραρτήματος Καρδίτσας, καλωσόρισε θερμά τον Πρόεδρο της ΑΔΙΠ κ. Κουφουδάκη, και αναφέρθηκε συνοπτικά στην οργανική εκπαιδευτική μονάδα του Παραρτήματος Καρδίτσας και στην αυτοδυναμία του σε εκπαιδευτικό προσωπικό (υψηλής ακαδημαϊκής στάθμης) καθώς και στις άρτιες κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές του Παρ/τος του ΤΕΙ Λάρισας. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, ο οποίος παρουσίασε εκτεταμένα, επί 45 λεπτά, το Ίδρυμα και τα τμήματά του, και υποστήριξε τα δυνατά σημεία του ΤΕΙ Λάρισας, το εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και τη σημαντική θέση του ΤΕΙ Λάρισας, ως 3ο κατά αξιολόγηση ΤΕΙ στη χώρα μας (με βάση τις διεθνείς αξιολογήσεις).

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των Τμημάτων, κ. Αδαμόπουλος, κ. Νταλός, κ. Μανούρας και κ. Δεληγιάννης, παρουσίασαν στον κ. πρόεδρο της ΑΔΙΠ (επί  5λεπτο ο καθένας) συνοπτικά το τμήμα τους αναφέροντας το προσωπικό, τις υποδομές και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις καθώς και το ακαδημαϊκό έργο που έχει γίνει σε κάθε Τμήμα, τονίζοντας ιδιαίτερα: α) τις σύγχρονες, ιδιόκτητες υποδομές και β) την εξωστρέφεια και τις συνεργασίες με φορείς και επιχειρήσεις που έχουν τα εν λόγω Τμήματος του Παραρτήματος Καρδίτσας.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση επί των θεμάτων των ΤΕΙ, ο κ. Κουφουδάκης μίλησε για την μη πλήρωση του οργάνου Δ.Σ. της ΑΔΙΠ, και επίσης για τις συζητήσεις που γίνονται για τον καθορισμό συγκεκριμένων ακαδημαϊκών κριτηρίων που θα εφαρμοστούν για το πρόγραμμα «Αθηνά». Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η ΑΔΙΠ είναι γνωμοδοτικό όργανο, και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από την Πολιτεία.

Τέλος, ακολούθησε ξενάγηση σε κάθε τμήμα, και ο Πρόεδρος της ΑΔΙΠ είχε την χαρά να επισκεφτεί και να θαυμάσει τους άρτια οργανωμένους και σύγχρονους εργαστηριακούς χώρους του Παραρτήματος Καρδίτσας, μαζί με τον κ. Σπ. Ταλιαδούρο, και να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν από τους ειδικούς του κάθε τμήματος (κ. Νταλό, κ. Καραστεργίου, κ. Ντιντάκη, κ. Γαλαγάλα, κ. Κακάβα, κ. Βραχνάκη, κ. Μπίρτσα, κ. Αδαμόπουλο, κ. Μανούρα, κα. Γκορτζή, κ. Γιοβανούδη, κ. Γιαβάση, κ. Δεληγιάννη) για ποικίλα τεχνολογικά και επιστημονικά θέματα και ζητήματα του κάθε τμήματος.

Προηγούμενο άρθρο ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – Μέσω της νεοσυσταθείσας από το ΕΒΕ, Επιτροπής επίλυσης διαφορών από εμπορικές μισθώσεις
Επόμενο άρθρο Ο Πρόεδρος της ΑΔΙΠ, καθηγητής κ. Ευαγγ. Κουφουδάκης: Η Καρδίτσα διαθέτει άριστες υποδομές ΑΕΙ και ΤΕΙ