Ολοκληρώθηκαν οι ετήσιοι κύκλοι σπουδών του θεατρικού εργαστηρίου των ομάδων ενήλικων και νέων


Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, οι ομάδες νέων και ενηλίκων του ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας ολοκλήρωσαν τη καλλιτεχνική θεατρική περίοδο 2011-2012.

Η συνάντηση αυτή, ξεκίνησε με μια ποιητική βραδιά  Ελλήνων & ξένων ποιητών και συνεχίστηκε με την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στα μέλη των ομάδων.

Στους δύο κύκλους σπουδών, των παραπάνω ομάδων, διδάχτηκαν για την φετινή χρονιά:  υποκριτική-αυτοσχεδιασμό, κινησιολογία-χορό, αγωγή προφορικού λόγου, δραματολογία, νεοελληνική λογοτεχνία, δημιουργική γραφή, μουσική-τραγούδι, σκηνογραφία-ενδυματολογία,  ξιφασκία, εκπαιδευτικό δράμα, Theatre Complicite,  μέθοδο Tadashi Suzuki, Devised Theatre, performance κ.α.

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2011-2012 πολλές ήταν οι θεατρικές ή και οι παράλληλες δράσεις των δύο ομάδων. Έτσι ανέβηκαν δύο παραστάσεις με τίτλους: ‘‘γιατί…’’ και ‘‘να ξαναγίνουμε φτωχοί;’’, τα θεατρικά δρώμενα ‘‘Διόνυσος’’ στα πλαίσια του αφιερώματος: ‘‘Κράσεις οίνου, λόγου και θεάτρου: Από τα διονυσιακά δρώμενα στην τέχνη της οινογνωσίας’’ και ‘‘ισορροπώντας στην σκηνή’’ & ‘‘άνω θρώσκω’’ στα πλαίσια δύο εκθέσεων ζωγραφικής, μιας ομαδικής στο 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας και μιας ατομικής, αντίστοιχα. Επίσης έλαβαν μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου: ‘‘Θεατρικές αναζητήσεις Πέντε θεατρικές προτάσεις για εφήβους’’ στα πλαίσια του 28ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, σε διδασκαλία και χορευτική βραδιά Tango, σε εισήγηση για τον  Frederico Garthia Lorca, σε βραδιά ποίησης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, σε μουσικές βραδιές, λαογραφική βραδιά με τίτλο: ‘‘μέσα από την Καραγκούνικη πόρτα’’ καθώς και σε αφιερώματα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου, θεάτρου στην εκπαίδευση κ.α.

Η βραδιά λήξης της θεατρικής περιόδου 2011-12 έκλεισε με την ανανέωση των συναντήσεων των δύο ομάδων τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Προηγούμενο άρθρο Επιλύονται προβλήματα ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σε καλαίσθητη έκδοση ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Μουζακίου