Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι Καλοκαιρινές δραστηριότητες στις παιδικές βιβλιοθήκες


Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου οι καλοκαιρινές δραστηριότητες που σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, μαζί με άλλες έξι βιβλιοθήκες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα οι: Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Δομοκού παράρτημα Νέου Μοναστηρίου, Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας Βόλου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης Βόλου… από τις 24 Ιουνίου έως και 6 Σεπτεμβρίου, με συνολικά πάνω από 100 δράσεις.

Επίσης οι παιδικές βιβλιοθήκες μέσα από αρκετές από αυτές τις δραστηριότητες, συμμετείχε και στην 8η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, σε συνεργασία με το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Κούκλες ζωάκια, κούκλες βασιλιάδες, νεράιδες, γριές μάγισσες ήταν η παρέα των παιδιών στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» που χάθηκε στο δάσος, χόρεψε, έφαγε και γέλασε με τα παιδιά. Το κουκλοθέατρο που έπαιξαν οι φίλοι της βιβλιοθήκης ξέφυγε από την απλή διασκέδαση κι έγινε μέσο επικοινωνίας, συνεργασίας και μάθησης.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» τα παιδιά έκαναν το πρωινό τους με λιχουδιές από την αρχαία Ελλάδα (όπως ξεκίνησε το καλοκαίρι μας) τρώγοντας σουσαμοπιτάκια και παστέλια και με τη συντροφιά του Ποπ Κορν, απόλαυσαν το ταξίδι τους στα μνημεία του κόσμου, μαθαίνοντας την ιστορία τους και το σκοπό για τον οποίο χτίστηκαν.

Δώσαμε τα διπλώματα συμμετοχής στα παιδιά, που για άλλη μια χρονιά έδειξαν ότι αγαπάνε το βιβλίο και τις δραστηριότητες των βιβλιοθηκών κι έφεραν και νέους φίλους κοντά μας.

Τέλος δώσαμε ραντεβού για του χρόνου το καλοκαίρι με νέες δραστηριότητες και φανταστικές περιπέτειες στις παιδικές βιβλιοθήκες της πόλης μας!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και τους γονείς τους που και φέτος επέλεξαν τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας για να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. 

            Στα τοπικά ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά που ανέχτηκαν τα δελτία τύπου μας με υπομονή, αλλά και τα πρόβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο, το Δ.Σ., τη Διευθύντρια και τους συναδέλφους του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) για τη συνεχή υποστήριξη που μας παρείχαν και τις διευκολύνσεις για την καλύτερη πραγματοποίηση των δράσεών μας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια χρονιά (την 5η τα τελευταία 6 χρόνια) το πολυκατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας και τον Κύριο Σωκράτη Λεπενιώτη για τα υλικά που μας πρόσφεραν, για την πραγματοποίηση των δράσεών μας και τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών μας με απαραίτητα προϊόντα.

Ευχαριστούμε το Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Κύριο Φίλιππο Τσιμπόγλου και τους συναδέλφους Γρηγόρη Χρυσοστομίδη και Πάμελα Μίνη για την άριστη συνεργασία που είχαμε για άλλη μια χρονιά και που μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε άλλο ένα δημιουργικό καλοκαίρι!

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και τους εμψυχωτές του, που μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης μας υποστήριξε με τις ωραίες δράσεις της 8ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας.

Ευχαριστούμε την Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου, που φέτος διάλεξε ένα δικό της μοναχικό δρόμο, αλλά δεν παύει να είναι αυτή που μας έδειξε αυτόν ακριβώς το δημιουργικό δρόμο και το πώς να κινούμαστε σε αυτόν!!!

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους από τις Βιβλιοθήκες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας για την καλή συνεργασία που είχαμε και την πολύ δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.

Τους συναδέλφους στη μηχανοργάνωση του Δήμου μας, Θωμά Μαυραντζά, Χρήστο Αδάμο και Λίτσα Τραχανά για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας.

Και τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ μας στους εθελοντές μας, που όλο το καλοκαίρι, υπομονετικά ήταν δίπλα μας. Την Ντίνα Ντζιαβού που με τα μολύβια της και τα χρώματά της άλλαξε την όψη σε δύο παιδικές βιβλιοθήκες, τη διατροφολόγο μας Βάλια Δεληγιάννη, τη Γεωργία, τη Ξένια, τη Βίκυ, την Ευαγγελία.

Και φέτος το καλοκαίρι, οι καλύτερες «αποδράσεις»… ήταν στις Βιβλιοθήκες μας!!!

Καλό Φθινόπωρο και Καλή σχολική χρονιά!

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για τη νέα Γαλακτική περίοδο
Επόμενο άρθρο Συμβουλές προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου