Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν σημαντικές συντηρήσεις στο οδικό δίκτυο της Αργιθέας


Έγκαιρα και εντός των σχετικών προθεσμιών ολοκληρώθηκαν από τον ανάδοχο μια σειρά εργασιών συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αργιθέας. Σε ένα εκ των σημείων που εκτελούνται εργασίες, στον αυχένα Τυμπάνου, βρέθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος, για να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών. Όπως ενημερώθηκε από τον ανάδοχο το έργο ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί και παραδίδεται στην κυκλοφορία. Οι εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες ενόψει του χειμώνα με στόχο το οδικό δίκτυο στην Αργιθέα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα τμήμα των παρεμβάσεων αφορούσε σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στην περιοχή της Δυτ. Αργιθέας και ειδικότερα στον αυχένα του Τυμπάνου όπου και βρέθηκε ο κ. Τσιάκος. Ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο είχε υποστεί σημαντική καθίζηση πριν από χρόνια με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη και ως ένα βαθμό επικίνδυνη η κίνηση των οχημάτων ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Η εργολαβία που ήδη ολοκληρώθηκε αποκατάστησε πλήρως το οδόστρωμα με νέο ασφαλτοτάπητα ενώ υλοποίησε και τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος μετά την επίσκεψη του στο έργο δήλωσε: «Η συντήρηση και η αποκατάσταση των οδικών αξόνων που διασχίζουν την Αργιθέα είναι  στις προτεραιότητες της Περ. Ενότητας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έχει δώσει σαφείς οδηγίες στη λογική της αύξησης της οδικής ασφάλειας και της διευκόλυνσης στις μετακινήσεις των κατοίκων. Το έργο όπως το προγραμματίσαμε ολοκληρώθηκε πριν από την έλευση του χειμώνα και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης. Επίσης πρόσθεσε πως παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της Περιφερειακής Διοίκησης εξ αιτίας της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, η Π.Ε. Καρδίτσας καταβάλει συνεχείς προσπάθειες να διατηρεί όλο το οδικό δίκτυο σε πολύ καλή κατάσταση. «Ο στόχος  για αύξηση της οδικής ασφάλειας είναι για εμάς προτεραιότητα και τον υπηρετούμε με κάθε τρόπο αφού έτσι κατορθώνουμε να παράγουμε έργο υπέρ των πολιτών» κατάληξε στις δηλώσεις του ο κ. Τσιάκος.

 

Στοιχεία για το έργο

Με βάση το αντικείμενο της εργολαβίας εκτελέστηκαν οι εξής εργασίες:

Α. Στην Ανατολική Αργιθέα στο ύψος της βρύσης «Αλλαμανή» και σε μήκος περί των 100μ έγιναν: εργασίες βελτίωσης της μηκοτομής, κατασκευή στραγγιστηρίου, εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωση του τμήματος αυτού.

Β. Στην Δυτική Αργιθέα στο ύψος του Τυμπάνου και σε μήκος περί 200μ έγιναν: κατασκευή  επενδεδυμένης τάφρου με σκυρόδεμα, εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωση του τμήματος αυτού.

Γ.  Σε τμήματα των οδικών αξόνων της Ανατολικής και Δυτικής Αργιθέας για την βελτίωση – συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί έγιναν: κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων και κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης σε τμήματα αυτών.

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών το 25% των παιδιών
Επόμενο άρθρο 2 νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα από το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας