Ολοκληρώθηκε η δράση «Επισκέπτομαι την Πόλη μου»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επταήμερο δράσεων και εκδηλώσεων για την πόλη της Καρδίτσας με τίτλο «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2015» με την Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

Την ημερίδα λήξης, με θεματολογία σχετική με:

  • την τέχνη και τον πολιτισμό ως μέσο έκφρασης και ευκαιρία απασχόλησης

  • τους φυσικούς πόρους και την ανάδειξή τους μέσω της επισκεψιμότητας. Τα μέσα διασύνδεσης της πόλης – city branding

  • τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη

χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κος Γ. Καπράνας και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κος Β. Τσιώνας. Παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από επιστήμονες, με προτάσεις για το μέλλον της πόλης, κυρίως όσον αφορά στη βιώσιμη κινητικότητα και τις μετακινήσεις εντός πόλεως. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή της Γ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας με θεατρικό δρώμενο.

Ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας θέλει να ευχαριστήσει θερμά για την αιγίδα τους το Δήμο Καρδίτσας και το Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, καθώς και τους φορείς που συνεργάστηκαν για τις δράσεις του 7ημέρου, να τιμήσει τους χορηγούς για την αμέριστη οικονομική ενίσχυση και βεβαίως τους συμμετέχοντες στις δράσεις για την άδολη και ειλικρινή ηθική συμπαράσταση. Το ενδιαφέρον όλων σας, δίνει ελπίδα διεξόδου από το τέλμα της κρίσης και βήμα για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Πάνω απ’ όλα η συμμετοχή όλων και κυρίως των πολιτών της πόλης μας σε τέτοιου είδους δράσεις είναι σημαντική αφού οι ιδέες και το όραμα των πολιτών θα σηματοδοτήσουν τα μελλοντικά σχέδια της πόλης.

Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» εκπέμπει το μήνυμα ότι η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται παράλληλα με τη ζωή στον τόπο και δίνει τροφή για (επι)σκέψεις μέχρι το ραντεβού της επόμενης χρονιάς.

Προηγούμενο άρθρο Ανοιξιάτικο εργαστήρι στην Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα των μαστογραφιών από την Αντικαρκινική Εταιρεία Καρδίτσας