Ολοκληρώθηκε η εργολαβία «κατασκευή τεχνικών έργων στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας»


Την περιοχή της Τ.Κ. Γεωργικού όπου ολοκληρώθηκαν τεχνικά έργα στο αγροτικό οδικό δίκτυο, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, με στόχο να ενημερωθεί για το έργο και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για τους αγρότες της περιοχής. Ο κ. Τσιάκος συνοδευόταν από τη διευθύντρια Τεχνικών Έργων κ. Τσέλιου καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η κ. Τσέλιου ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για το αντικείμενο του έργου, που δεν αφορούσε παρεμβάσεις μόνο στο αγρόκτημα του Γεωργικού, αλλά και στα αγροκτήματα των Τ.Κ. Κρανιάς, Γεφυρίων, Κυψέλης καθώς και στο αγρόκτημα της Δ.Κ. Καρδίτσας.

Αντικείμενο του έργου ήταν η κατασκευή τεχνικών σε αγροτικούς δρόμους, για την παροχέτευση των νερών από τις τάφρους και για την καλύτερη επικοινωνία των αγροτεμαχίων με αγροτικό δίκτυο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανήρθε στο ποσό των Διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000,00€). Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.)

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού ενημερώθηκε για το έργο δήλωσε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στο αγροτικό τομέα. Έναν τομέα που στη εποχή της οικονομικής κρίσης παραμένει ισχυρά εξαγωγικός με ότι θετικό μπορεί αυτό να σηματοδοτεί για την Εθνική οικονομία. «Προσπαθούμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας και το εισόδημα τους, με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις, που κυρίως έχουν ως στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής. Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός όσο και εγώ πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας περνάει μέσα και από τον αγροτικό τομέα. Για αυτό επενδύουμε σε έργα που αφορούν τους αγρότες μας και το τελευταίο ευρώ, που μπορούμε να εξοικονομήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που έγιναν είναι οι παρακάτω:

  • Στην Τ.Κ. Γεωργικού κατασκευάστηκε θυρόφραγμα στην κεντρική διώρυγα του αρδευτικού δικτύου και κανάλι παροχέτευσης των νερών στο συλλεκτήρα ΙΙΙ2 (5Τ) .

  • Στην Τ.Κ. Κρανιάς τοποθετήθηκε χαλυβδοσωλήνας Φ400 πάχους 4,8χλστ. με οπή κάτω από το δρόμο μήκους 12,00μ.

  • Στην Τ.Κ. Γεφυρίων τοποθετήθηκε χαλυβδοσωλήνας Φ400 πάχους 4,8χλστ. με οπή κάτω από το δρόμο μήκους 18,00μ.

  • Στην Δ.Κ. Καρδίτσας κατασκευάστηκε ένας κιβωτοειδής οχετός Κ4,00-2,80 από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 μήκους 6,00μ.

  • Στην Τ.Κ. Κυψέλης κατασκευάστηκε ένας κιβωτοειδής οχετός Κ6,75-4,00 από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 μήκους 11,60μ.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Β. Τσαντήλα στη συνοικία του Αγ. Νικολάου
Επόμενο άρθρο Κύκλος μαθημάτων κατάρτισης ιεροψαλτών στο Ωδείο Ευθυμιάδη