Ολοκληρώθηκε και η 4η Εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η 4η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου 60 δράσεις (οι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πόλη εκτός «ίσως» Αθήνας και Θεσσαλονίκης) με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών (υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των παιδιών κοντεύει το τριπλάσιο σε σχέση με πέρυσι!!!).

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», οι εθελόντρια – εκπαιδευτικός Κυρία Ασπασία Ζάχου, μαζί με την υπεύθυνη της παιδική βιβλιοθήκης εκπαιδευτικό Κυρία Ντίνα Βλαχούτα, άνοιξαν στα παιδιά τα μυστικά και μαγικά «κουτιά των ιστοριών»!

Με αφορμή διάφορα μικροαντικείμενα, θυμήθηκαν με τα παιδιά γνωστούς μύθους και ιστορίες, αλλά έφτιαξαν και δικά τους ξεχωριστά, μοναδικά σκηνικά νέων ιστοριών και περιπετειών, γεμάτες δράση, μυστήριο και φυσικά HappyEnd!!!

Έφτιαξαν επίσης μέσα από αγαπημένα πληροφοριακά βιβλία και το κουτί των πληροφοριών, όπου έγραψαν τα ίδια, μικρές πληροφορίες για αγαπημένα τους θέματα, ζώα, πλανήτες, κ.α., ώστε να βρίσκουν πληροφορίες εκεί, όλα τα παιδιά – μέλη των βιβλιοθηκών μας. Η μέρα έκλεισε με το καθιερωμένο παιχνίδι κίνησης στο πάρκο έξω από την παιδική βιβλιοθήκη.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», η περιβαλλοντολόγος Κυρία Βάλια Στεργιώτη, εξωτερική συνεργάτης του FutureLibrary, επί 2 ολόκληρες ώρες, μάγεψε παιδιά, συνοδούς αλλά και τους εθελοντές μας, με τα πήγαινε-έλα και τα μέσα-έξω, από και προς τη βιβλιοθήκη, μιλώντας κυρίως για τ’ αντίθετα των ζώων.

Έπαιξε με μικρούς και μεγάλους τη σκυταλοδρομία των ζώων, όπου όλοι το χάρηκαν με τη ψυχή τους και στο τέλος μ’ ένα παιχνίδι με κάρτες, αλλά και με μια πολύ όμορφη παρουσίαση γύρω από τα ζώα και τις φωλιές τους, ενθουσίασε τα παιδιά που τη χειροκρότησαν θερμά κι αυθόρμητα!!!

Η 5η και τελευταία εβδομάδα του 1ου Κύκλου της 3ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2014, ξεκινάει τη Δευτέρα 14 Ιουλίου με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα του πάνω – κάτω, του μπρος – πίσω, του αριστερά – δεξιά

Βγαίνουμε έξω από τη βιβλιοθήκη και περιγράφουμε στο σημειωματάριό μας ό,τι βλέπουμε μπροστά και πίσω μας, πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά μας.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Φανουρίου”

 

Ζώα της μέρας και της νύχτας

Μαθαίνουμε κυρίως για τα νυκτόβια ζώα μέσα από ένα παιχνίδι memory που παίζουμε με τα παιδιά

Με την εκπαιδευτικό Ασπασία Ζάχου

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Γεωργίου”

 

Η μέρα του κρύου και του ζεστού

Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη!: Πειράματα φυσικής για να εξερευνήσουμε το φαινόμενο του ζεστού και του κρύου.

Για παιδιά 6 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Αγγελική Βαρελλά” πλατείας “Δημ. Γιολδάση”

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η αποπληρωμή της απονιτροποίησης του 2012 και η εξισωτική για τους κτηνοτρόφους