Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού του Συλλόγου Φίλων λίμνης Πλαστήρα


 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος το 7ο σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού, καθώς και οι τρεις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων λίμνης Πλαστήρα στα πλαίσια του Φεστιβάλ λίμνης Πλαστήρα σε συνδιοργάνωση με το Δήμο λίμνης Πλαστήρα.

 Για πρώτη φορά φέτος η συναυλία σπουδαστών του σεμιναρίου (Παρασκευή 29/7) ήταν σκηνοθετημένη από την σοπράνο Κάτια Πάσχου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία εκτός από την τεχνική φωνητικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους συνδυαστικά σε φωνή, κίνηση/χορό και ηθοποιία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την εκδήλωση εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Θέατρο της πλαζ Πεζούλας, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή. Στα 7 χρόνια που πραγματοποιείται το σεμινάριο πάνω από 100 σπουδαστές, το έχουν παρακολουθήσει και αρκετοί από αυτούς τώρα κάνουν καριέρα τραγουδιστή.

Το Σάββατο 30/7 η Κάτια Πάσχου σε one woman show τραγούδησε στο κατάμεστο θέατρο του Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου με τη συνοδεία πιάνου και κιθάρας. Αφηγήτρια ήταν η ηθοποιός Κων/να Μιχαήλ. Εκεί με μεγάλη μας χαρά συνειδητοποιήσαμε ότι οι ντόπιοι έχουν διαμορφώσει ένα κοινό, ανοιχτό στο καινούργιο και διαφορετικό. Ένα κοινό έτοιμο να εκτιμήσει και να χειροκροτήσει με όλη του την ψυχή, ακόμη και όταν δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο είδος τραγουδιού, απλά επειδή η ερμηνεύτρια άγγιξε τις καρδιές του.

Το πρωί του Σαββάτου ο σύμβουλος επιχειρήσεων Θάνος Μπελαλίδης μίλησε στους σπουδαστές του σεμιναρίου και όχι μόνο για ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. Στόχος της ομιλίας ήταν να προβληματίσει πάνω σε ζητήματα, όπως η κρίση ως πρόκληση για αλλαγές σε τρόπο σκέψης και δράσης. Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Ο Σύλλογος αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι αγαπούν την περιοχή μας χωρίς να έχουν καταγωγή από τα μέρη μας, έρχονται και ξανάρχονται με αφορμή τις εκδηλώσεις, φέρνουν τις παρέες τους και εθελοντικά βοηθούν στη διοργάνωση και τη διάδοσή τους. Το 2009 ο Σύλλογος είχε 60 κρατήσεις δωματίων για τις εκδηλώσεις του κατά τον Ιούλιο. Μπορούμε να τα υπερδιπλασιάσουμε, αν γίνει συνείδηση όλων μας ότι η δύναμη βρίσκεται σε μας τους ίδιους.

Στο facebook οι ΦΙΛΟΙ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ έχουν 4200 μέλη. Πρόκειται για ανθρώπους όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ενημερώνονται από εμάς τακτικά για ότι συμβαίνει στο νομό Καρδίτσας και φυσικά τη λίμνη. Ανάμεσά τους είναι και πολλές προσωπικότητες των Γραμμάτων, ηθοποιοί, μουσικοί, επιστήμονες κλπ. Γινόμαστε αποδέκτες εκατοντάδων μηνυμάτων αγάπης και ενδιαφέροντος για την περιοχή. Οι περισσότεροι την έχουν επισκεφτεί και για να ξανάρθουν, χρειάζεται κάποιο γεγονός πολιτιστικό, αθλητικό κλπ να τους ελκύσει.

Τέλος ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τους τυπογράφους, τους εθελοντές και όλους τους ντόπιους που έκαναν δική τους υπόθεση τις εκδηλώσεις. Εμείς με τη σειρά μας ήδη εργαζόμαστε ώστε το επόμενο καλοκαίρι να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, διαφημίζοντας ακόμη περισσότερο την καλοκαιρινή λίμνη Πλαστήρα.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση υποψηφίων σχολικών συμβούλων από την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας