Ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Χειμερινό Σεμινάριο Θεάτρου


 

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Χειμερινού Σεμιναρίου Θεάτρου “αμαδρυάδες 2015”, που οργάνωσε το “τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας στην πόλη της Καρδίτσας, διάρκειας 15 ωρών και με τίτλο: «μονόλογος περί διαλόγου».

Οι εργασίες του Σεμιναρίου διήρκησαν από Παρασκευή 30 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου και περιλάμβαναν εργαστήριο Θεάτρου, παράλληλες δραστηριότητες καθώς και χρόνο ξεκούρασης  και διασκέδασης ( 2 μουσικές βραδιές και Tango).

Εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, σπουδαστές δραματικών σχολών, μουσικοί, φοιτητές, μαθητές  καθώς και όσοι θέλησαν να καλλιεργήσουν την Τέχνη του Θεάτρου, προσέγγισαν πολύπλευρα το θέμα του σεμιναρίου με την εμψύχωση εμπείρων δασκάλων – εμψυχωτών.

Μέσα από την αναζήτηση γνώσεων, εμπειριών και αισθημάτων, οι συμμετέχοντες και δάσκαλοι ανακάλυψαν ο καθένας και έδωσε την δική του εκδοχή στον τίτλο του σεμιναρίου.

Στο σεμινάριο δίδαξαν: Τάκης Τσαμαργιάς σκηνοθέτης – διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθήνας – καλλιτεχνικός  διευθυντής  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,  «Οι μονόλογοι του Τσέχωφ πολύτιμο εργαλείο στην τέχνη της υποκριτικής»  και Σπύρος Μπουντούρης,  σκηνοθέτης – εμψυχωτής θεάτρου «στον ίδιο ρυθμό»

Η έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου έγινε την Παρασκευή 30 Γενάρη στις 3.00μμ.

Το Σάββατο 31 Γενάρη όλοι όσοι παραβρίσκονταν στο σεμινάριο (εμψυχωτές, συμμετέχοντες και  διοργανωτές) καθώς και φίλοι και καλεσμένοι του εργαστηρίου είχαν την ευκαιρία να απολαύουν μια ξεχωριστή βραδιά μαθήματος και χορού Tango με θέμα:‘Ενεργειακή Αλληλεπίδραση των σωμάτων στο Χορό’. Η επίδραση της ενέργειας και της αύρας στο ‘‘ΟΔΗΓΕΙΝ’’ (Leading) και ‘‘ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΝ’’ (Following) από τους: VAIOS Y MARE, καθώς και τους συνεργάτες και μαθητές τους. Ακολούθησε μουσική βραδιά με πολύ μουσική και τραγούδι από τους συμμετέχοντες και φίλους του σεμιναρίου: Νίκο Σεϊδαρίδη- τραγούδι, Εβελίνα Λαγού- κιθάρα, τραγούδι, Αχιλλέα Νεύρα– τζουρά, τραγούδι και Ηλία Καραουλάνη – τουμπερλέκι, τραγούδι, δημιουργώντας μια ορχήστρα που έδωσε σε όλους μας πολύ κέφι για χορό και τραγούδι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η λήξη του σεμιναρίου έγινε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης & ενθουσιασμού και ευχαριστίες για την άρτια οργάνωση και το υψηλό επίπεδο, με την απαίτηση – πρόταση όλων των συμμετεχόντων προς την οργανωτική επιτροπή (Σπύρος Μπουντούρης,  Αργυρώ Πιοτογιαννάκη, Έλσα Θεμελή – Θεοδωρίδου, Σωτήρης Ριζάς, Κατερίνα Κανελλάκου, Βασίλη Στάθη και Μαριάνθη Νασιοπούλου) “όλοι να ξανανταμώσουμε στο φετινό καλοκαιρινό σεμινάριο δρυάδες 2015”

Οι ευχαριστίες λοιπόν είναι ειλικρινείς και όχι τυπικές σε όλους εκείνους που με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του 6ου Πανελλήνιου Χειμερινού Σεμιναρίου Θεάτρου ‘αμαδρυάδες 2015’. Στους συνεργάτες του ‘τέχνης παίδευσις’, τα μέλη των ομάδων του εργαστηρίου και τις οικογένειές τους για την άμεση και αμέριστη στήριξη τους σε όλη την διοργάνωση. Ιδιαίτερα στους: Γιάννα Θεάκου, Αλέξανδρο Αμπράζη, Υρώ Ντιβανίδη, Εβελίνα Λαγού, Μαρία Δρόσου, Αχιλλέα Νεύρα, Πηνελόπη Κοντοκώστα,  τους δασκάλους Tango VAIOS Y MARE, για τις όμορφες στιγμές που μας προσέφεραν καθώς και στο ξενοδοχείο ‘Αύρα’, το εστιατόριο ‘όλα στη γάστρα’, το catering ‘Σεραϊκόν’ και το τσιπουράδικο ‘Γεντί Κουλέ’  για την εξαιρετική φροντίδα τους.

                

“ τέχνης παίδευσις”

Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

Γ. Καφφέ 26,  431 00  Καρδίτσα

κιν.:  6974 958683,    τηλ. :  24410 23025

ιστοσελίδα: www.theatrokar.gr

ηλεκτρ. ταχ.:   theatrokar@yahoo.gr

Art Education”

Karditsa Theatrical Workshop

 

Προηγούμενο άρθρο Η εκδίκηση της φύσης και η αντίστροφη ανάγνωση της πραγματικότητας
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλία του Δ. Καρδίτσας για προσφορά αδιάθετων μερίδων για τη σίτιση απόρων