Ολοκληρώνεται η έκθεση βία και ανεκτικότητα στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας


Το επόμενο Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015, ολοκληρώνεται η παρουσίαση της έκθεσης βία και ανεκτικότητα. Η έκθεση αυτή σχεδιάστηκε με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και με αυτήν η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) συμμετείχε στις σχετικές εκδηλώσεις.

Οι όψεις της βίας, αλλά και οι επιπτώσεις αυτής στην καθημερινότητάς μας αποτελούν τον ένα πόλο του κεντρικού προβληματισμού της. Εντοπίζουμε την βία να μεταμορφώνεται και να εκδηλώνεται ως οικολογική ανισορροπία, κατάχρηση εξουσίας, διάψευση ονείρων και προσδοκιών, καταναλωτικό πρότυπο, αλλά κι ως αμείλικτη εμμονή της μνήμης κι εμπλοκής του παρελθόντος στο παρόν – παράγοντες που όλοι τους γυρίζουν μέσα μας διαταράσσουν την εσωτερική ισορροπία κι ενισχύουν τους φόβους μας.

Αντιδιαμετρικά η ανεκτικότητα αναδεικνύεται ως η αναγκαία συνθήκη επικοινωνίας, ελεύθερης έκφρασης κοινωνικής συνύπαρξης και πολυχρωμίας.

Η έκθεση αυτή -παράλληλα με τον κεντρικό της θεματικό προβληματισμό- αποτίει φόρο τιμής και μνήμης στον Παντελή Σαμπαλιώτη (Αγιοπηγή Καρδίτσας, 1955 – Βερολίνο, 2011), τον διεθνή πολυεπίπεδο και πολύπλευρο συντοπίτη μας καλλιτέχνη που φέτος θα συμπλήρωνε τα 60 του χρόνια και το 2016 η απουσία του θα γεμίζει ήδη 5 χρόνια.

Η έκθεση αποτελείται από 53 έργα που προέρχονται από την εικαστική συλλογή της πινακοθήκης. Οι 29 δημιουργοί που τα έργα τους συγκροτούν την έκθεση, είναι οι: Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιώργος Βαλταδώρος, Εύα Βασδέκη, Κωνσταντίνος Βρυττιάς, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Γιολδάσης, Γιώργος Γούλας, Φωτεινή Γουσέτη, Ευγενία – Πατρίτσια Δεληγιάννη, Τάσος Δήμου, Τάσος Ζωγράφος, Σαράντης Καραβούζης, Ανδριάνα Κώτση, Λογό (Γιάννης Λογοθέτης), Σταμάτης – Παναγιώτης Μεταξάς, Κυριάκος Μορταράκος, Βούλα Μούλου – Δούλη, Εύα Μπέη, Γεώργιος Πάλλης, Θεόδωρος Πάντος, Κώστας Παύλου (Πωλ), Θόδωρος Παπαγιάννης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Παντελής Σαμπαλιώτης, Χρήστος Σκόνδρας, Ορέστης Συμβουλίδης, Κώστας Τσώλης, Δημήτρης Χρηστίδης και Μαρία Χαλκιά.

Από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 εξάλλου -και παράλληλα με τη μόνιμη έκθεση- αρχίζει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (4ος όροφος) η παρουσίαση της έκθεσης πλανόδια επαγγέλματα της παλιάς Αθήνας με χαρακτικά της Λέλας Πασχάλη, με την οποία η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας συμμετέχει στο 2ο φεστιβάλ ρετρό της Καρδίτσας.

ωράριο λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9π.μ. – 1μ.μ. & 5μ.μ. – 8μ.μ.

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8π.μ. – 2μ.μ.

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Προηγούμενο άρθρο Την Πέμπτη 3\12 η τέταρτη αγωνιστική στο σύγχρονο αγωνιστικό τάβλι στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου της “Καρ.ΠΟ.Σ” Κώστα Μιχαλάκη σε δημοσίευμα της Διοίκησης “Αναγέννησης”