Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται η παράκαμψη Νεοχωρίου-Μπελοκομύτη


Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα σημαντικό έργο στο οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα η παράκαμψη Νεοχωρίου-Μπελοκομύτη. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1,55 εκατ. ευρώ, το οποίο πραγματοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα έργο οδικής ασφάλειας, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, καθώς και στην ενίσχυση των προϋποθέσεων ανάπτυξης της περιοχής. Με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιακο και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες αξιολογήσαμε τα νέα δεδομένα και προχωρήσαμε στη σύμβαση αυτή, που ολοκληρώνει την παράκαμψη Νεοχωρίου-Μπελοκομύτη σύμφωνα με τις γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες. Αυτό γίνεται καθώς το έργο που είχε δημοπρατηθεί πριν την ανάληψη των αρμοδιοτήτων της αιρετής Περιφέρειας το 2011, είχε ελλείψεις ως προς το μελετητικό έργο με αποτέλεσμα οι ελλείψεις αυτές σήμερα να φαίνονται».

Από την πλευρά του ο κ. Β Τσιάκος χαρακτήρισε το έργο κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και τόνισε: «Σκοπός της κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι η εξασφάλιση ασφαλέστερης, άνετης, γρήγορης αλλά και οικονομικότερης πρόσβασης στο Φράγμα και στους παραλίμνιους οικισμούς. Ερχόμαστε να καλύψουμε παραλείψεις του παρελθόντος έτσι ώστε τα έργα να είναι λειτουργικά για το κοινωνικό σύνολο».

Αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης κατασκευή του πρώτου τμήματος (παράκαμψη Νεοχωρίου) και υπολείπονται οι εξής εργασίες για την αποπεράτωσή του:

  • Ολοκλήρωση εκσκαφών στην είσοδο προς Νεοχώρι.
  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια.
  • Κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων που προτάθηκαν με την Γεωλογική Μελέτη και εγκρίθηκαν με την 2η τροποποίηση της μελέτης.
  • Επενδεδυμένη τάφρος σε όλο το μήκος.
  • Ολοκλήρωση στραγγιστηρίου (περί των 700μ).
  • Κατασκευή τεχνικών στους δύο κόμβους.
  • Ολοκλήρωση οδοστρωσίας (3Α).
  • Ασφαλτόστρωση της οδού.
  • Διαγράμμιση – Σήμανση – Στηθαία ασφαλείας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πανθεσσαλική συνάντηση των κτηνοτρόφων
Επόμενο άρθρο Το Μουζάκι γιόρτασε τον Άγιο Γεώργιο