Ολοκληρώνονται την Τετάρτη τα Καραϊσκάκεια


Με τις εμφανίσεις όλων των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων, αλλά και με μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τα παιδιά ολοκληρώνεται την Τετάρτη 2 Ιουλίου η 47η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στις 9.00μ.μ. θα δοθεί το σύνθημα για να ξεκινήσει η τελευταία βραδιά της μεγάλης αυτής γιορτής του λαϊκού πολιτισμού που φέτος ήταν αφιερωμένη στην ειρήνη των λαών μέσα από την παράδοση και το τραγούδι. Αρχικά, θα εμφανιστεί ο Λαογραφικός και Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» που θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο, ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη θα λάβουν διαδοχικά τα χορευτικά συγκροτήματα «AlTannouraTroup» από την Αίγυπτο,  «STRUGURAS» από τη Μολδαβία και «SAKHNIN» από την Παλαιστίνη που όλο αυτό το διάστημα έχουν εντυπωσιάσει τους πάντες με το πρόγραμμά τους.

Νωρίτερα, στις 7.00μ.μ., στο Παυσίλυπο, θα προηγηθεί ένα πρόγραμμα παιχνιδιών από όλο τον κόσμο από την ομάδα παιδικής εμψύχωσης «DODY & MALU».

 

Όπως και όλες τις υπόλοιπες ημέρες, έτσι και στην τελετή λήξης, θα υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης των Καραϊσκακείων μέσω του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και σε συνεργασία τόσο με τον ΟΤΕ, όσο και με το Δήμο Καρδίτσας. Οι όπου γης Θεσσαλοί και όλη η ομογένεια το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνδεθούν με τα sites του Δήμου : www.dimoskarditsas.gov.gr ή της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων : www.enpolis.gr(Υoutube : Ustream ).

Παρουσιάζει η ηθοποιός Ντέμη Καρδιτσιώτη.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 2 Ιουλίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

> Λαογραφικός και Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ»

> Σύντομη εμφάνιση όλων των ξένων φιλοξενούμενων συγκροτημάτων

> Τελετή Λήξης

> Βραδιά Φιλίας

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Παυσίλυπο – Ώρα 7.00μ.μ.

«Ας παίξουμε του κόσμου τα παιχνίδια» – Πρόγραμμα παιχνιδιών από όλο τον κόσμο από την ομάδα παιδικής εμψύχωσης «DODY & MALU»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά στη λίμνη Πλαστήρα το μεγαλύτερο φεστιβάλ κιθάρας της Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Διάβημα για την αναγκαία στελέχωση του ΤΕΙ Θεσσαλίας απέστειλε ο Σπ. Ταλιαδούρος