Ειδήσεις

Ομάδες Παραγωγών ιδρύει ο Συν/σμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη


O Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη ανταποκρινόμενος άμεσα στις εξελίξεις, προχωρά στη θεσμική αναγνώριση των τεσσάρων Ομάδων Παραγωγών που ήδη λειτουργούσαν άτυπα από ιδρύσεώς του: Πρόκειται για: Ο.Π. Δημητριακών, Ο.Π. Κηπευτικών, Ο.Π. Ψυχανθών και Ο.Π. Βαμβακιού.

Ο ΘΕΣγη αξιοποιεί τη δυνατότητα που δίνει το Μέτρο 9 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και με τη διαδικασία θεσμικής αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών προσφέρει ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο στα μέλη του για ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους και περαιτέρω αξιοποίηση των εκμεταλλεύσεών τους.

Κατόπιν προσκλήσεως του Συνεταιρισμού, συγκεντρώθηκαν οι Ειδικές Συνελεύσεις των μελών των Ομάδων Παραγωγών, εκλέχθηκαν οι διαχειριστικές επιτροπές και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη των επιχειρηματικών σχεδίων.

Στην παρούσα φάση, ο Συνεταιρισμός αναμένει την υπουργική απόφαση που θα ορίζει τις επιτροπές αναγνώρισης στις Περιφέρειες, ώστε να υποβάλλει και τους αντίστοιχους φακέλους αναγνώρισης των Ο.Π.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΘΕΣγη υποστηρίζεται από την Εταιρία «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.» που έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας ολοκληρωμένης συμβουλευτικής υποστήριξης των παραγωγών υπό την επίβλεψη του γεωπόνου και Προέδρου της εταιρίας κυρίου Ντίνου Μπλιάτσιου.

Ο Πρόεδρος του ΘΕΣγη, Παναγιώτης Καλφούντζος, δήλωσε σχετικά: «Μέσω της διαδικασίας αυτής, η δομή του Συνεταιρισμού αποκτά πλέον και θεσμική αναγνώριση. Είναι πολλαπλά τα οφέλη τόσο σε επίπεδο οικονομικό και επενδυτικό όσο και σε επίπεδο ελέγχων και διαδικασιών για όσους επιλέξουν να ενταχθούν στις Ομάδες Παραγωγών οι οποίες καλύπτουν τους τέσσερις βασικούς τομείς αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας. Ευελπιστούμε η εξέλιξη αυτή να σηματοδοτήσει την αρχή ώστε να ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι παραγωγοί και να υποστηρίξουν τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται για εδραίωση του Συνεταιρισμού στην περιοχή μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες στα μηλοειδή λόγω καιρικών συνθηκών