Ομιλία Κώστα Τσιάρα στους ετεροδημότες της Αθήνας


Την προεκλογική του ομιλία προς τους ετεροδημότες της Αθήνας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Κώστας Τσιάρας, την Κυριακή το πρωί, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου «NEW HOTEL» στο Σύνταγμα.

Ο κ. Τσιάρας αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους συντοπίτες μας, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν, για την αγάπη και στην στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, υπογράμμισε, πως αυτές οι εκλογές είναι οι πλέον κρίσιμες για τη χώρα, καθώς σε αυτές κρίνεται η ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική.

Ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας σημείωσε, πως γνωρίζει τις κακουχίες που πέρασε ο ελληνικός λαός όλο αυτό το διάστημα της δημοσιονομικής προσαρμογής. «Όμως μόλις η χώρα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να ισορροπήσει τα δημοσιονομικά της είχαμε αρχίσει να δίνουμε τις πρώτες ανάσες στον κόσμο, μοιράζοντας μισό δισεκατομμύριο ευρώ από το πλεόνασμα στους αδύναμους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα διατηρήσαμε το επίδομα θέρμανσης για τους ασθενέστερους, ενώ προχωρήσαμε σε μεγάλη ανακούφιση μέχρι και 100 δόσεων για όσους χρωστάνε στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Εάν η χώρα παρέμενε στην πολιτική σταθερότητα, που πετύχαμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια και δεν σύρονταν σε εκλογές, θα ολοκληρώναμε με επιτυχία την διαπραγμάτευση με την τρόικα και θα συνεχίζαμε βήμα βήμα την αποκατάσταση των αδικιών. Ήδη συζητούσαμε την μείωση του πλέον αδίκου φόρου, του ΕΝΦΙΑ, για την ανακούφιση του κόσμου, και ταυτόχρονα  δρομολογούσαμε την σταδιακή μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, που θα ενίσχυε την ανταγωνιστικότητά τους αλλά και θα διαμόρφωνε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις. Ας μην γελιόμαστε η ανάπτυξη προϋποθέτει την προσέλκυση επενδύσεων και ιδιωτικών κεφαλαίων, και όχι δανεισμό και ελλείμματα. Και επενδύσεις σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας, που λειτουργεί ως καρκίνωμα στην κοινωνία μας».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας επεσήμανε, πως μια τυχόν επικράτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα ήταν καταστροφική για την χώρα και υπογράμμισε, πως δεν πρέπει η οργή που νιώθουν οι ψηφοφόροι να επικρατήσει της λογικής. «Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε», σημείωσε ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών, «κατηγορηματικά κάθε μετεκλογική συνεργασία με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα που θα μπουν στη Βουλή. Δείχνει έτσι, πως εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έρθει πρώτο κόμμα, θα οδηγήσει την χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, πράγμα που δεν αντέχει ο Τόπος. Αδιαφορεί για τις ανάγκες της χώρας και την πολιτική σταθερότητα, γεγονός που απέδειξε άλλωστε, εκβιάζοντας τη διάλυση της Βουλής. Δείχνει, πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και τα στενά συμφέροντα του κόμματός του. Δείχνει αλαζονεία, έπαρση και βουλιμία για εξουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ο κόσμος, όμως, πια ξέρει, βλέπει και καταλαβαίνει και πιστεύω πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει την χώρα να προχωρήσει. Εμείς έχουμε ουσιαστική και ρεαλιστική πρόταση για αυτό το αύριο, που προσφέρει ελπίδα και εγγυάται την σταθερότητα και την προοπτική της διεξόδου από την κρίση. Για να έχουμε το δικαίωμα μιας καλύτερης Ελλάδας σε μια καλύτερη Ευρώπη. Και αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. Βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την επιτάχυνση των ΤΟΠΣΑ