Ομιλία Ταλιαδούρου σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Παν. Χατζηγάκη


Στην Εκδήλωση επίδοσης βραβείων αριστείας με οικονομικό έπαθλο, που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα ΠΑΝ. ΧΡ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σ. Ταλιαδούρος.
Στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, το Σάββατο, 5 Ιουλίου, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου για να τιμήσουν τους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες. Ο κ. Ταλιαδούρος στο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη την χορηγική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Χατζηγάκη χαρακτηρίζοντας την ως πράξη παιδείας και πολιτισμού, τόνισε ότι η επιβράβευση των μαθητών αποτελεί κίνητρο μάθησης, σχολικής επίδοσης, προσαρμογής και άμιλλας για τους μαθητές κάθε ηλικίας, με στόχο την προσέγγιση της αριστείας.
Ειδικότερα, στο χαιρετισμό του ο κ. Ταλιαδούρος μεταξύ των άλλων ανέφερε:
«Η σημαντική αυτή χορηγική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Χατζηγάκη, σε συνδυασμό με τις προσφερόμενες κοινωνικοπολιτιστικού χαρακτήρα παροχές αποτελεί επιβράβευση της πνευματικής προσπάθειας μαθητών, μικρών και μεγάλων και μέσο ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης τους, με στόχο τη συνέχιση της προσπάθειας για μάθηση, ανακάλυψη και εξερεύνηση, και την προώθηση της γνώσης.
Το κίνητρο, όπως γνωρίζουμε, βρίσκει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής, πόσο μάλλον στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό η εκδήλωση αυτή ως επιβράβευση αποτελεί κίνητρο μάθησης, σχολικής επίδοσης, προσαρμογής και άμιλλας για τους μαθητές, με στόχο την προσέγγιση της αριστείας. Ταυτόχρονα όμως προβάλλει ένα θετικό πρότυπο μίμησης για τους άλλους μαθητές, ώστε αυτοί να κινητοποιηθούν περισσότερο σε σχέση με τη διαδικασία της μάθη σης.
Η εκδήλωση αυτή, κυρίες και κύριοι, εκτός των άλλων, αποτελεί και μια πράξη παιδείας και πολιτισμού, αφού επιβραβεύει τη μάθηση ως επένδυση ζωής. Επιβραβεύει την επιμονή, την υπομονή και τη στοχοθεσία νέων παιδιών που με σκληρό αγώνα, κατακτούν τη γνώ ση, με την προσδοκία ότι θα διαμορφώσουν επιδιώξεις για την εκπλήρωση των οποίων θα πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά, για να εξασφαλισθεί τελικά η ατομική αναγνώριση, η ενίσχυση της αποδοτικότητας και η πολυπόθητη ατομική και κοινωνική ευημερία.
Είναι γεγονός ότι η αξία της μάθησης είναι ανυπολόγιστη και τα οφέλη της είναι αδιαμφισβήτητα Στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον ο ρόλος της μάθησης ενισχύεται σημαντικά. Στο πλαίσιο αυτό η πολιτεία θέτει ως στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας δημόσιο σχολείο και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκρίνεται στα προβλήματα και τις απαιτήσεις της εποχής. Η ενεργός συμμετοχή όλων των δυνάμεων της κοινωνίας και η ενεργοποίηση κάθε μέσου – κινήτρου για την επίτευξη του κοινού αυτού στόχου είναι απαραίτητη και ευπρόσδεκτη.
Για το λόγο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση του Ιδρύματος Χατζηγάκη για τη δράση αυτή, που ελπίζω να βρει και άλλους μιμητές. Συγχαίρω επίσης τους δασκάλους, και τους γονείς για το υποστηρικτικό τους έργο και κυρίως τους ίδιους τους μαθητές που κατέβαλαν επιτυχώς έναν σκληρό αγώνα. Εύχομαι στα νέα παιδιά με τη δύναμη του νου τους να καταφέρουν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.»

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας στην απεργία της 9ης Ιουλίου
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑΜΕΑ