Ειδήσεις

Ομιλητής στο πρώτο Ελληνο-Ρωσικό φόρουμ για τον τουρισμό ο Κ. Αγοραστός


«Να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια των διακοπών», ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην τοποθέτησή του ως ομιλητής στο πρώτο  Ελληνο- Ρωσικό Φόρουμ για τον τουρισμό που διοργανώθηκε  στην Αθήνα,  με θέμα “Ρωσία και Ελλάδα: πραγματικότητα και προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού”.

Η ανάληψη της πρωτοβουλίας αυτής γίνεται στην προσπάθεια των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού Ελλάδας και Ρωσίας για την ενίσχυση του  τουρισμού και την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες, με τη συμμετοχή του ΕΟΤ και του οργανισμού Rostourism.

Ο κ. Κ. Αγοραστός αφού συνεχάρη του διοργανωτές για την πρωτοβουλία δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος στον τομέα του τουρισμού ζήτησε να γίνουν από πλευράς Υπουργείων όλα τα απαραίτητα βήματα για την διευκόλυνση των Ρώσων τουριστών (βίζα) που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Παράλληλα ανέπτυξε όλα εκείνα τα πλεονέκτημα τα οποία διαθέτει η χώρα και τα οποία την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για τους τουρίστες.

«Η έννοια των διακοπών έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Πλέον όταν μιλάμε για διακοπές εννοούμε ότι θέλουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να είμαστε ξέγνοιαστοι και ασφαλείς 24 ώρες το 24ωρο. Θέλουμε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ πολλών εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως θρησκευτικό, περιπατητικό-ορειβατικό, αναρριχητικό, ιαματικό, αθλητικό, καταδυτικό, ιστιοπλοϊκό, yachting, ιατρικό, κ.α. και ταυτόχρονα τουρισμό όλων των επιπέδων από το κάμπινγκ μέχρι το πολυτελές ξενοδοχείο. Στην Ελλάδα μπορείς να τα πετύχεις όλα αυτά 365 ημέρες το χρόνο. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια σε ένα αντίξοο περιβάλλον, σε μια χώρα που πραγματικά υποφέρει. Παρά την κρίση η χώρα αυτή αλλάζει και προς το καλύτερο γιατί βελτιώνονται οι οδικές υποδομές, οι σιδηροδρομικές, οι ξενοδοχειακές και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Αγοραστός στο θρησκευτικό τουρισμό που ενδιαφέρει και τους Ρώσους τουρίστες, τονίζοντας ότι η χώρα μας διαθέτει δυο σημαντικούς πυλώνες της ορθοδοξίας το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα. Εκεί υπάρχουν θρησκευτικά μνημεία που έχουν ανακατασκευαστεί, κελιά που μπορούν να φιλοξενήσουν πιστούς, αλλά και πολιτιστικά μνημεία τα οποία γαληνεύουν την ψυχή και δίνουν τη δυνατότητα ανάτασης η οποία είναι μια προστιθέμενη αξία για το μέλλον.

«Η χώρα μας είναι ένας ασφαλής προορισμός. Και η ασφάλεια αυτή είναι πολυεπίπεδη. Όταν μιλάμε για ασφάλεια δεν εννοούμε μόνο την χαμηλή εγκληματικότητα σε σχέση με άλλους προορισμούς, αλλά και την ασφάλεια στη διατροφή, στο νερό, στην υγεία, αλλά και την ασφάλεια των ακτών. Και αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που χρειάζεται να προβάλλουμε ακόμα περισσότερο», σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Στο φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 100 κυβερνητικοί και περιφερειακοί τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, Tour Operators και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Ρωσικών ΜΜΕ, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των Περιφερειών και ο ιδιωτικός τομέας που εξειδικεύεται και στοχεύει στη ρωσική αγορά.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές B2Β συναντήσεις μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Ρωσίας, με στόχο την άμεση σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών και συνεργασιών.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών
Επόμενο άρθρο Κοινό Μέτωπο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ στα Αυτοδιοικητικά προβλήματα