Ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου για Δ.Ο.Υ. και Αχελώο


Δύο ομόφωνα ψηφίσματα πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Μουζακίου στην προχθεσινή του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Αγναντερό και αφορούν στην παραμονή της Δ.Ο.Υ. στο Μουζάκι και τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της μερικής μεταφοράς νερού από τον άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλία.

Ιδιαίτερα μετά τη θετική εξέλιξη που είχε η υπόθεση του Αχελώου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Δημοτικό Συμβούλιο του Μουζακίου επεσήμανε πως το έργο θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να αρχίσει επιτέλους να αποδίδει προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Επίσης για το συγκεκριμένο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο επεσήμανε την αναγκαιότητα να ενταχθεί στο συνολικό πακέτο των έργων του Αχελώου και το Φράγμα Μουζακίου, δεδομένου ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και άκρως αναγκαίο για την ορθή διαχείριση των υδάτων προς το Θεσσαλικό Κάμπο.

Για το ζήτημα της Δ.Ο.Υ. Μουζακίου το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε για ακόμη μία φορά την πλήρη του αντίθεση στην κατάργηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας επισημαίνοντας πως «Η Δ.Ο.Υ. Μουζακίου εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 25.000 πολιτών, εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό που κατοικεί σε Κοινότητες του ορεινού του Δήμου Μουζακίου και της Αργιθέας, χρειάζεται να πραγματοποιήσει πολύωρο ταξίδι, ώστε να μεταβεί στην πόλη του Μουζακίου για την αποπεράτωση των φορολογικών του υποθέσεων. Επομένως, αν συνυπολογίσουμε τον καθημερινό αγώνα που δίνει η κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική  οικονομία, μια ενδεχόμενη απομάκρυνση της Δ.Ο.Υ., θα σηματοδοτήσει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μετακινηθούν προς την Καρδίτσα, για την εξυπηρέτησή τους, γεγονός το οποίο συνεπάγεται σημαντική απώλεια εργατοωρών.

Η Δ.Ο.Υ. Μουζακίου, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών που έχουν οι πολίτες ενός Δήμου με μορφολογικές ιδιαιτερότητες, που εκτείνεται σε 27 Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα.»

Επίσης ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση τριμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα αξιολογήσει τις αιτήσεις των δημοτών της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου στη δωρεάν διάθεση κατακείμενων και ξερών ξύλων από δάσος του Μουζακίου για τις ανάγκες τις θέρμανσης.

Την επιτροπή αποτελούν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Καλαμπαλίκης, η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Παππά και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώτης.

 

Προηγούμενο άρθρο Απονεμήθηκαν οι χορηγίες σε 36 νέους φοιτητές – μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ