Ομόφωνη καταγγελία του Δ.Σ. Μουζακίου για την υποβάθμιση του Δημοτικού Μαγούλας


Ο Δήμος Μουζακίου, αφού υπέστη σοβαρό πλήγμα από την κατάργηση διάφορων σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο της περσινής λαίλαπας των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων στον χώρο της εκπαίδευσης, πληροφορήθηκε πρόσφατα ότι στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας είναι και η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας από 6θέσιο σε 4θέσιο.

Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου συνεδρίασε εκτάκτως την 21-08-2013 και ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι:

«Καταδικάζει την πρόθεση αυτή του Υπουργείου, όταν μάλιστα πέρυσι προχώρησε στο κλείσιμο των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων Μαγουλίτσας, Ριζοβουνίου, Κρανιάς και Παλαιοχωρίου, προκειμένου να μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας, ώστε να έχουν όλες τις παροχές ενός 6θέσιου σχολείου.

Θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς, σύλλογο γονέων, σύλλογο διδασκόντων, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, προκειμένου να προβούν στις δέουσες κινητοποιήσεις και πιέσεις για να αποτρέψουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να επανεξεταστεί το θέμα στη βάση του.

Θα σταθεί δίπλα σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες και στους γονείς, που νιώθουν να εμπαίζονται από την Πολιτεία, αφού τους στερεί τη δυνατότητα φοίτησης σε σχολείο πλήρες παροχών, κάτι που τους υπόσχονταν προ διετίας.»

Προηγούμενο άρθρο Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας στην κατάσβεση της φωτιάς στο Φανάρι
Επόμενο άρθρο Δ. Γκαβαλέκας: Οι κόμβοι σε αγροτικούς δρόμους θα μας θυμίζουν τα λάθη μας