Ειδήσεις

Ορέστης Ψαχούλας: Χαράτσια στα μπλοκάκια


Οι φθηνές και λαϊκίστικες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που γιορτάζει δύο χρόνια στην εξουσία, για τη φοροδιαφυγή και την επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί στην υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη δήθεν αριστερή κυβέρνηση.
Περίπου 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έκλεισαν τα μπλοκάκια τους για να αποφύγουν τη φοροεπιδρομή, όμως υπάρχουν χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι με μπλοκάκια που θα νιώσουν άμεσα στην τσέπη τους την αισχρή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Δυστυχώς η απίστευτη προχειρότητα που χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μοντέλου σε συνδυασμό με την κοντόφθαλμη και ισοπεδωτική πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνώντες «τελειώνουν» κυριολεκτικά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που ήδη υπέφεραν από προηγούμενα μέτρα. Όμως στην κυβέρνηση δεν καταλαβαίνουν από λουκέτα ή την αδυναμία των πολιτών που στενάζουν καθημερινά για να καλύψουν πλήθος υποχρεώσεων.
Η ζημιά που θα προκαλέσει το χαράτσι θα είναι τραγικό και στα ασφαλιστικά έσοδα, αφού οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται κατά το ποσό που ο εργοδότης τους «οφείλει» να καταβάλει για εισφορές. Στην ουσία πρόκειται για εργαζόμενους μισθωτούς και όχι για αυτοαπασχολούμενους.
Στην περίπτωση δε της παράλληλης απασχόλησης οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά ασφαλιστική εισφορά 20% και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα επιμερισμού με τον εργοδότη, διότι αντιμετωπίζονται πλέον ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Μπορεί με την ανικανότητά τους να έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε απόγνωση αλλά στις εκλογές που σύντομα έρχονται θα υποστούν τις οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Άρθρο του Ορέστη Ψαχούλα, Εντεταλμένου Σύμβουλου Εμπορίου-Ανάπτυξης- Απασχόλησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Σωκράτης Βασιλάκος: Τι είναι οι Διατλαντικές Συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων;
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση