Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – πλουτοκρατίας


Τελικά η απεργία που προαναγγέλθηκε δεν έγινε ποτέ! Αρκετοί συνάδελφοι νιώθουν ,ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ τους κορόιδεψε.. Η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την αναξιοπιστία της ΟΛΜΕ για να χτυπήσει το κίνημα, να οδηγήσει τον κλάδο σε συντηρητική αναδίπλωση.

Καμιά απογοήτευση! Οι αντιδραστικές εξελίξεις στην εκπαίδευση, η επιστράτευση, η επίθεση κυβέρνησης, πλουτοκρατίας στο σύνολο της ζωή μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Μας αφορούν όλους. Μπροστά μας είναι όλα τα προβλήματα.

Συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές τις εξελίξεις.

1. Αποτελεί θετική παρακαταθήκη το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί πήραν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Οι αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν, η εναντίωση στην πολιτική της συγκυβέρνησης και την επιστράτευση δείχνουν ότι το κίνημα μπορεί να απαντήσει δυναμικά το επόμενο διάστημα. Προυπόθεση αναγκαία να παραμερίσει τον κυβερνητικό-συναινετικό συνδικαλισμό και να πάρει την οργάνωση της πάλης στα χέρια του. Ο θυμός και η αγανάκτηση, η διάθεση «κάτι να γίνει» δεν αρκούν. Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών είναι σε εξέλιξη. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, το σχολείο προσαρμόζεται βίαια στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, γίνεται δραματικά ταξικό για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

2. Η μη πραγματοποίηση της απεργίας που πρότεινε η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, ήταν προδιαγεγραμμένη. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει , είπαμε την αλήθεια. Επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μια φορά. Συγκεκριμένα λέγαμε: «Η ηγεσία της ΟΛΜΕ παίζει πολιτικά, επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του κλάδου … οδηγεί τον κλάδο σε τυφλή απεργία χωρίς συμμαχίες, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική» (1/5/2013). Με μόνο τελικά στόχο την ψηφοθηρία. Τελικά, η Γ. Σ. Προέδρων με πρόταση των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΣΚ κατέληξε ότι «δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της απεργίας». Αφησαν τον κλάδο στο έλεος της επιστράτευσης, τον οδήγησαν σε αδιέξοδο.

3.Για να είναι οι αγώνες αποτελεσματικοί απαιτούνταικοινωνικές συμμαχίες και οργανωμένοι αγώνες που θα συσπειρώνουν και θα προετοιμάζουν τους εκπαιδευτικούς για σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής

Με ένα τέτοιο κίνημα, με ένα τέτοιο προσανατολισμό, μπορούσαμε και μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας ενάντια στις υποχρεωτικές μεταθέσεις, τις χιλιάδες απολύσεις που έρχονται με την αύξηση του ωραρίου και την αξιολόγηση, τον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, το νέο αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο.

Αυτή η ενότητα, πάνω σε αυτό το περιεχόμενο, είναι όχημα και ασπίδα για το κίνημά μας. Με αυτό τον προσανατολισμό μπορεί το κίνημα των εκπαιδευτικών να βρει στήριξη από τους εργαζόμενους γονείς, από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Να γίνει αποτελεσματικό, να στριμώξει την κυβέρνηση, να φέρει νίκες.

Απ’ όλα αυτά και για όλα αυτά, τίποτα δεν έκανε η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, με ευθύνη των δυνάμεων που την απαρτίζουν εδώ και 20 χρόνια (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΣΚ)!

  • Δεν αντιπάλεψε στα σχολεία και στο κίνημα τις αντιδραστικές επιδιώξεις κυβέρνησης-Ε.Ε. Αντίθετα, στις βασικές επιλογές έβαλε πλάτη.

  • Δεν αντιπάλεψε την υποβάθμιση και τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού, το αντιδραστικό περιεχόμενο των αναλυτικών προγραμμάτων, την επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση, τα αντιδραστικά προγράμματα της Ε.Ε. και των ΜΚΟ στα σχολεία .

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Καμία απογοήτευση, καμία μοιρολατρία. Συσπείρωση τώρα με το ΠΑΜΕ. Τη μόνη δύναμη που μιλά καθαρά, δεν κοροϊδεύει, που θέλει και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανασύνταξη του κινήματος. Ήρθε η ώρα πιο αποφασιστικά να παραμερίσουμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν συμβιβαστεί με τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχουν συμβιβαστεί με όσους μας κάνουν τη ζωή κόλαση.

Οι εκλογές στην ΕΛΜΕ είναι όπλο στα χέρια σου. Αξιοποίησε τη ψήφο σου για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών στην ΟΛΜΕ , στην ανασύνταξη του κινήματος.

Την Πέμπτη 30 Μάη ψήφισε

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΙ

(ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 16Ο ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

1.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

2.

ΜΑΚΡΗ ΜΑΡΘΑ

3.

ΜΑΚΡΗ ΤΖΕΝΗ

4.

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

5.

ΝΑΚΑΣ ΦΩΤΗΣ

6.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ

7.

ΤΕΓΟΥ ΕΦΗ

8.

ΤΣΙΟΥΦΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

9.

ΧΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ

 

Καραγιάννης Αποστόλης

Εκπρόσωπος της

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήριο μήνυμα Μιχαλάκη για τον θάνατο του Χρ. Τέγου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ταλιαδούρου με τον Βρετανό Βουλευτή George Andrew για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα