Ορθοφωνία, μοντέρνο, ελαφρολαϊκό και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Ευθυμιάδη


Άρχισαν με επιτυχία τα μαθήματα ορθοφωνίας, μοντέρνου, ελαφρολαϊκού και κλασικού τραγουδιού στο Ωδείο Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική  διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την παραγωγή του ήχου και της φωνής. 

Μία σημαντική ευκαιρία  έχουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν τραγούδι στην Καρδίτσα, αφού ο Νίκος Ευθυμιάδης συνεργάζεται και με μια εξαιρετική καθηγήτρια τραγουδιού με σπουδαία και πολυσχιδή Εκπαιδευτική και Καλλιτεχνική δραστηριότητα. 

Η καθηγήτρια είναι νέα αλλά έμπειρη και εξαιρετική δασκάλα μονωδίας με μεγάλη προϋπηρεσία σε Ωδεία της Θεσσαλίας.

Επίσης έχει πραγματοποιήσει πολλές και σημαντικές συναυλίες με συμφωνικές ορχήστρες, ορχήστρες σύγχρονης μουσικής, μιούζικαλ και τζαζ. Διαθέτει τον ενθουσιασμό του νέου αλλά και την πείρα και την γνώση του έμπειρου δασκάλου και καλλιτέχνη του τραγουδιού.

Η σοπράνο Μαρία Ρουκά διδάσκει φέτος τραγούδι στο Ωδείο Καρδίτσας –  Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Είναι καθηγήτρια φωνητικής, κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού , jazz,musical,ορθοφωνίας.

Το μάθημα είναι ατομικό και έχει ως ιδανικό στόχο την αναγνώριση των αδυναμιών του εκάστοτε μαθητή ,την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής του, την διεύρυνση της αντίληψης του και εν κατακλείδι την ανακάλυψη της μαγείας της φωνητικής μουσικής.

 

Διδάσκονται:

~ανάπτυξη-αναγνώριση της διαφραγματοπλευρικής αναπνοής μέσα από  φωνητικές ασκήσεις,

~ορθοφωνία,σωστή στάση σώματος(Alexander TEXΝΙΚΗ)
~ορθοσωμική, βασικές αρχές της γιόγκα

~ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνους και ελληνικού

~σωστή ερμηνεία ,καταπολέμηση του φόβου της σκηνής(STAGE FEAR)

~voice and boby control Exercises

~μελοδραματική τέχνη

~triple threat(τραγούδι, υποκριτική, κίνηση)

 

Η παρουσία της στην Καρδίτσα προσφέρει την δυνατότητα εμβάθυνσης των σπουδών στην ορθοφωνία και στο τραγούδι (κλασικό και σύγχρονο, ελαφρολαϊκό και τζαζ )

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, στα τηλ: 24410-75440/42896  και στο email: nke@otenet.gr.

 

Προηγούμενο άρθρο Πολλές οι διαγραφές των μηχανικών λόγω αδυναμίας πληρωμής του ταμείου τους
Επόμενο άρθρο Πέντε χρόνια ουσιαστικής παρουσίας γιόρτασε ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά