Οριακή η λειτουργία του Δημοτικού Νεκροταφείου Καρδίτσας


Οριακή χαρακτηρίζεται πλέον η λειτουργία του Κοιμητηρίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δημοτικό Νεκροταφείο), καθώς έχουν  εκμηδενιστεί οι διαθέσιμοι χώροι ταφής.

Ο Δήμος Καρδίτσας απευθύνει για μία ακόμα φορά έκκληση προς όσους διατηρούν μνημεία προσφιλών τους προσώπων από το 2007 και παλιότερα να προχωρήσουν σε εκταφή μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

Σχετικά ειδοποιητήρια έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος των μνημείων που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, καθώς και σε εμφανή σημεία στην είσοδο του Κοιμητηρίου.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοιμητηρίου που ορίζει οτι η ανακομιδή των οστών από τους τάφους γίνεται με ευθύνη και επιμέλεια των συγγενών των νεκρών πριν την συμπλήρωση 5ετίας από την ταφή με δικαίωμα 2ετούς παράτασης του χρόνου χρήσης του τάφου,  ο Δήμος υποχρεούται να προχωρήσει σε εκταφή. Η δαπάνη της εκταφής αλλά και το τέλος φύλαξης των οστών στο χώρο του οστεοφυλακίου καταλογίζεται στους πλησιέστερους συγγενείς.

Σχετική ανακοίνωση επίσης έχει τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο στην είσοδο του Κοιμητηρίου και το ζητούμενο πλέον είναι να υπάρξει θετική ανταπόκριση των πολιτών, ώστε να αποδεσμευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι και να μην υποχρεωθει ο Δήμος να προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου για το Πάσχα
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται με επιτυχία τα θεματικά εργαστήρια στην ΑΝΚΑ