Οριστική λύση για το Κ.Ε.Κ. της πρώην Νομαρχίας Καρδίτσας


Μία μεγάλη αδικία που είχε υποστεί ο Νομός μας από τη διάκριση των εργαζομένων στα ΚΕΚ Καρδίτσας, που εκκρεμούσε εδώ και δυόμιση χρόνια, τακτοποιήθηκε μετά από παρέμβαση Βουλευτών.

 

Η κ. Σκόνδρα μαζί με άλλους Συναδέλφους Βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τίτλο: «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις».

 

Σε δήλωση της, η κ. Σκόνδρα τόνισε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που η τροπολογία μας έγινε δεκτή από τον Υπουργό κ. Βρούτση. Αποκαθιστάται μία μεγάλη αδικία που είχε υποστεί ο Νομός Καρδίτσας. Με τη δημιουργία των νέων Καλλικρατικών Δήμων, κάποιες επιχειρήσεις που άνηκαν στη πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καταργήθηκαν, λύθηκαν ή τέθηκαν σε εκκαθάριση, όμως δυστυχώς, για κάποιους λόγους, όταν πέρασαν οι αρμοδιότητες στη Περιφέρεια, δεν ολοκληρώθηκε η μεταφορά προσωπικού. Αποτέλεσμα ήταν, εδώ και δυόμιση χρόνια οι εργαζόμενοι στα Κ.Ε.Κ. να μένουν απλήρωτοι. Αυτή η αδικία και η ομηρία παύει σήμερα, αφού έγινε δεκτή η σχετική τροπολογία μας, που με αναδρομική ισχύ τακτοποιεί οριστικά το ζήτημα αυτό.»

Προηγούμενο άρθρο Η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσματα στις εκλογές της Τ.Α. - Τόνισε ο Αν. Παπαμιμίκος από την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Απάντηση στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου