Ειδήσεις

Ορ. Ψαχούλας: Νέο ήθος και ύφος στην πολιτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Θετικές, από κάθε άποψη, είναι οι εντυπώσεις που άφησε η ομιλία και η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Καταρχάς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός ανέδειξε ένα νέο πολιτικό ήθος και ύφος, στο επίκεντρο του οποίου δεν ήταν η αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα, άλλα το αύριο της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το σχέδιο του που είναι κοστολογημένο και εφικτό , προκειμένου η εθνική οικονομία να βγει από τη μακροχρόνια κρίση, παρότι τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το 2018-19 συνιστούν επί της ουσίας 4ο μνημόνιο.

Βασικός άξονας της πολιτικής του θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά και αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση της φορολογίας και είναι αξιόπιστο δανειοδοτικό σύστημα χωρίς αγκυλώσεις και καθυστερήσεις.

Δεσμεύτηκε για την ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ και τη στήριξη των αδυνάτων, ενώ συγκεκριμένα μέτρα θα υπάρξουν για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας που είναι η αγροτιά.

Σε αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε στη φυγή του επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό και δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρων που θα ανακάμψουν την ανεργία και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις επανόδου.

Εξάλλου μεστός, σοβαρός και ειλικρινής ήταν ο λόγος του προς τους δημοσιογράφους, όπου απαντούσε ευθέως με ειλικρίνεια προτάσσοντας πάντα το συμφέρον της χώρας, μια νέα σχέση φιλίας και συνεργασίας με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κυριότερο έδωσε την ευκαιρία στα επαρχιακά μέσα να αναδείξουν προβλήματα των περιφερειών και όχι μόνο του κέντρου.

Χαρακτηριστικά είπε πως θα δοθεί προτεραιότητα στα μεγάλα έργα υποδομής, δηλαδή κάθετοι οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες, οπότε αναπτερώνονται  οι ελπίδες μας για την ολοκλήρωση του άξονα Ε65.

Γενικά ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η ΝΔ με το στελεχικό της δυναμικό (ανανεωμένο σε μεγάλο ποσοστό) μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην επόμενη μέρα που θα είναι σαφώς καλύτερη για μας και τα παιδιά μας.

 

Του Ορέστη Ψαχούλα, Εντεταλμένου Συμβούλου Περιφέρειας Θεσσαλίας στους τομείς Απασχόλησης & Εμπορίου

Προηγούμενο άρθρο Οινοποίηση από Δηλούντα
Επόμενο άρθρο Εξετάσεις θεωρίας Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας