Ορ. Ψαχούλας: ΝΑΙ στην Ευρώπη


Φίλες και Φίλοι , με πολλές και πολλούς από εσάς πορευτήκαμε μαζί μέσα από κοινές δράσεις και θεσμούς για την βελτίωση της ποιότητας της τοπικής μας κοινωνίας.

Αν και με διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές κομματικές αναφορές, παραμένει κοινή η προσπάθεια μας για τα κοινά και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η χώρα μας περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της.

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε για πολλούς προοδευτικούς πολίτες μια ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο. Δυστυχώς μετά από πέντε μήνες είναι φανερό ότι οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν.

Μετά από μια αδιέξοδη ,φοβική και χωρίς σχέδιο πολιτική η ελληνική κοινωνία οδηγείτε σε τυφλό Εθνικό Διχασμό με καταστροφικές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα έκανε πολλά λάθη στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και άσκησε πολιτικές πιεστικές και απόλυτες. Είναι γεγονός όμως ,ότι λάθη στο χειρισμό της κρίσης έγιναν και από τις ελληνικές κυβερνήσεις που την διαχειρίστηκαν. Τις τραγικές συνέπειες αυτών των πολιτικών ζουν με επώδυνο τρόπο πολλοί συμπολίτες μας. Όμως αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει την ανάγκη συμμετοχής μας τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έγινε απόλυτα φανερό αυτή την εβδομάδα ότι χωρίς την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας είναι αδύνατο να λειτουργήσει η χώρα με οδυνηρές συνέπειες για την οικονομική και πολιτική σταθερότητα της, αλλά και για τη ζωή των ελλήνων πολιτών. Επιπρόσθετα, λόγοι μέγιστου εθνικού συμφέροντος επιτάσσουν την παραμονή μας σε ένα ισχυρό πολιτικό συνασπισμό όπως είναι η ΕΥΡΩΠΉ για τη διασφάλιση της εθνικής σταθερότητας και της εθνικής ασφάλειας.

Την Κυριακή λοιπόν σας καλώ να αποφασίσετε με νηφαλιότητα και καθαρή σκέψη.

Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ, λέμε ΟΧΙ στην ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ που προσπαθούν να διχάζουν την χώρα για να ικανοποιήσουν τα απωθημένα τους.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην ΕΝΟΤΗΤΑ, λέμε ΝΑΙ στην ΣΥΝΟΧΗ, λέμε ΝΑΙ στην ΕΘΝΙΚΉ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ λέμε ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα