Ο αγιασμός των Υδάτων στην Αργιθέα


Στην Παναγία τη Σπηλιώτισσα, με τη δέουσα λαμπρότητα και με την παρουσία του Δημάρχου Αργιθέας κ. Λάμπρου Τσιβόλα και του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Στεργίου, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Αργιθέα. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ηγούμενο της «Σπηλιάς», Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, όλοι οι παραβρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς την παρακείμενη Λίμνη Στεφανιάδας, όπου έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το έντονο κρύο και η δυσκολία οδικής πρόσβασης λόγω του χειμώνα, δεν εμπόδισαν τους Αργιθεάτες να ανέβουν ως τη Μονή Σπηλιάς και να γιορτάσουν τα Θεοφάνια. Οι μοναχοί της Σπηλιάς, ως αντίδωρο, πρόσφεραν στους εκατοντάδες πιστούς το καθιερωμένο, πλέον, βραστό και κρασί.

Επίσης Αγιάστηκαν και τα νερά του Αχελώου στην ιστορική γέφυρα Κοράκου, όπου συναντήθηκαν οι κάτοικοι των όμορων δήμων Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας και Αργιθέας Καρδίτσας.

Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και από τις δυο περιοχές και παρακολούθησαν με κατάνυξη την τελετή Αγιασμού των υδάτων. Παρόντες ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος και ο αντιδήμαρχος Αργιθέας κ. Θανάσης Καραγεώργος.

Μετά την τελετή ακολούθησαν τα παραδοσιακά «τσίπουρα» για να ζεσταθεί το «κοκαλάκι» από το τσουχτερό κρύο στην παρακείμενη ταβέρνα.

 

Προηγούμενο άρθρο Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των υδάτων στο Δήμο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καρδίτσα