Ο Απόλλων Καρδίτσας έκοψε την πίτα του


Παρουσία μελών και φίλων το Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» πραγματοποίησε την εκδήλωση -κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην καφετέρια beller στην Πλατεία Στρατολογίας. Η Πρόεδρος του Απόλλωνα Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά στη σύντομη ομιλία της τόνισε τα παρακάτω:

«Η κοπή της βασιλόπιτας γίνεται σε δύσκολους καιρούς. Η κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας οδήγησε πολλούς από μας σε μεγάλα αδιέξοδα. Μέσα σ’ όλη αυτή την καταχνιά που ζούμε χρειάζεται καλή θέληση και αντίδραση, για να χαλάσουμε τα σχέδια των ξένων και ντόπιων που διαφεντεύουν τον τόπο μας και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς

Ποντάρουν στο φόβο για να μας τρομοκρατήσουν και να μας απογοητεύσουν. Όμως ο λαός μας σίγουρα θα βρει το δρόμο του και δε θα γονατίσει , όπως δε γονάτισε σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς. Ψάχνει για διεξόδους και μια από αυτές είναι και η συσπείρωση γύρω από τους πολιτιστικούς συλλόγους ή άλλους κοινωνικούς φορείς.

Ο πολιτισμός με όλα όσα περιλαμβάνει είτε αυτό είναι θέατρο, είτε κινηματογράφος, είτε ένα καλό βιβλίο, είτε τραγούδι, είτε χορός, είτε μια εκδρομή είναι ευχάριστες και δημιουργικές διέξοδοι.

Ο Απόλλωνας φροντίζει, στο μέτρο του δυνατού, να προσφέρει στα μέλη του και στους φίλους του τέτοιες ευχάριστες στιγμές, μέσα από τις ημερίδες , τα συνέδρια, τα εργαστήρια, τις παρουσιάσεις βιβλίων, τις εκδόσεις βιβλίων , τις ηχογραφήσεις παραδοσιακών τραγουδιών και τη διοργάνωση διάφορων μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδρομών.

Η λειτουργία του χορευτικού τμήματος και της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής, δίνει την ευκαιρία στα μέλη του να συναντώνται κάθε Τετάρτη και να μαθαίνουν την παράδοση της χώρας μας. Εξάλλου και η αποψινή συνάντηση αυτό το σκοπό εξυπηρετεί. Τη φυγή για λίγο από τα καθημερινά προβλήματα και τις έγνοιες.

Tο Δ.Σ. του Απόλλωνα σας εύχεται, καλή, ειρηνική και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία για σας, τις οικογένειές σας και όλο τον κόσμο. Μακάρι το 2015 να σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και να σταματήσουν οι πολιτικές εξόντωσης των αντοχών της κοινωνίας».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Απόλλωνα, τονίζοντας ιδιαίτερα πως ο πολιτισμός, μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι η μοναδική αχτίδα φωτός και πως η Ένωση είναι δίπλα στους πολιτιστικούς συλλόγους και προσπαθεί να τους στηρίζει με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Ο τυχερός της βραδιάς, που του έτυχε το φλουρί, ήταν το μέλος της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος κέρδισε μια χειροποίητη ξύλινη εικόνα προσφορά της ζωγράφου-συγγραφέα Μαρίας Σιμάτη.

Κλείνοντας την εκδήλωση η Πρόεδρος ευχαρίστησε το Χρήστο Απ. Ξυνόγαλο υπεύθυνο του Λογιστικού-Ασφαλιστικού Γραφείου, που βρίσκεται στην οδό Κουμουνδούρου 91, για την προσφορά της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Προηγούμενο άρθρο Οι δούρειοι ίπποι και οι επιλογές των πατριωτών
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση των αδέσποτων ζώων» από το ΚΠΕ Μουζακίου