Ο αυταρχισμός και η υπεροψία δεν αποτελούν πολιτικές αρετές


Καθολική είναι η διαπίστωση, ότι στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας, έννοιες, όπως η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και ο σεβασμός προς τον πολίτη αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, έχουν περάσει στιγμές έντονης απαξίωσης. Έχοντας αυτό κατά νου, θα πίστευε κανείς, ότι η γενιά νέων πολιτικών προσώπων, ειδικά μάλιστα όταν επιδιώκουν να παίξουν βαρυσήμαντο ρόλο στο μέλλον της χώρας, θα ακολουθούσε προσεκτικά βήματα και θα χρησιμοποιούσε τη γλώσσα της μετριοπάθειας. Με αυτό τον τρόπο εξάλλου, θα μπορούσε, βήμα-βήμα, να επανέλθει η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών, των πολιτικών και του κράτους.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά, ότι η γλώσσα της ευθύνης, της αλήθειας και της μετριοπάθειας, δεν χρησιμοποιούνται από τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που προφανώς επιθυμούν να γίνουν το δεκανίκι τους.

Θεωρώ, ότι η συγκεκριμένη στάση αυταρχισμού, υπεροψίας και αυταρέσκειας, προσφέρει ξεκάθαρο δείγμα για τον τρόπο που οι εν λόγω πολιτικοί σκοπεύουν να ασκήσουν εξουσία στη χώρα μας. Παραβιάζοντας απρόκλητα τους δημοκρατικούς θεσμούς, αποδεικνύουν την πλήρη έλλειψη σεβασμού τους, τόσο προς τη Δημοκρατία, το κράτος όσο και τους πολίτες του.

Η δημόσια δήλωση «Κλειδώστε τους παππούδες στο σπίτι, για να μην ψηφίσουν» – αν μη τι άλλο – «ξεμπροστιάζει» την πραγματική εικόνα, που οι ΑΝΕΛ τρέφουν στους γηραιότερους αυτής της χώρας, που οφείλω να τους θυμίσω, ότι με τον κόπο, τον ιδρώτα αλλά και το ίδιο τους το αίμα, όταν αυτό χρειάστηκε, βοήθησαν την πατρίδα τους στις δύσκολες στιγμές της.

Αντίστοιχα, προκλητική υπήρξε η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι έδρες που πρόκειται να πάρει, θα είναι ιδιοκτησία του κόμματος και προκαταβολικά ζήτησε από τους υποψηφίους του, να θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση του Κόμματος. Αυτό αποτελεί «βιασμό» του Συντάγματος, που ξεκάθαρα προβλέπει, ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδησιν», και ότι «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή» και κανενός άλλου. Επίσης, διακηρύχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και οι ανεξάρτητες του αρχές, θα ελέγχονται αποκλειστικά από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Οι Έλληνες αγαπάμε την ελευθερία, σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες αυτού του τόπου. Ο αυταρχισμός και η υπεροψία κάποιων, που αφενός θέλουν ένα κράτος τύπου Σοβιέτ ή Βόρειας Κορέας, και αφετέρου θεωρούν φυσιολογικό, οι διαφωνούντες να κλειδώνονται στα σπίτια τους, στη Νέα Δημοκρατία μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους εκβιασμούς και τους παραδίδουμε στην κρίση του Έλληνα πολίτη.

  Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, υπ. Βουλευτής της Ν.Δ.

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα, μελέτες και δράσεις προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα