Ο Γ.Γ. Περιφέρειας σε ημερίδα με θέμα «Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία στη Θεσσαλία


Σήμερα Παρασκευή 20 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας,  παραβρέθηκε σε ημερίδα με θέμα: «Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία στη Θεσσαλία: ΕΣΠΑ 2007-2013», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το ΚΕΤΕΑΘ, το Τεχνολογικό Πάρκο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας Θεσσαλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέλυσε το βασικό στόχο της χώρας ο οποίος θα καλύπτει πλήρως τη στρατηγική και τους στόχους της Λισσαβόνας για επιτάχυνση των διαδικασιών μετάβασης στην οικονομία της γνώσης, που είναι η τήρηση μιας ολοκληρωμένης και  συγκροτημένης στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις τρεις συνιστώσες στις οποίες επενδύει η χώρα, δηλαδή, στην καινοτομία, τη  δημιουργία γνώσης μέσα από την έρευνα και την  αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και στην ενδυνάμωση της Περιφέρειας.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε πως «η καινοτομία στη δράση, αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της Θεσσαλίας» και τόνισε πως «στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 όλες οι δράσεις, ακόμα και οι υποδομές που θα υλοποιηθούν έχουν ως στόχο να υπηρετήσουν την ενίσχυση της  επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να επιτευχθεί συνεργασία ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς καινοτομίας. Έχουμε ήδη αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη αυτής της συνεργασίας, όπως η δημιουργία του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας ΚΕΤΕΑΘ,  με τέσσερα Ινστιτούτα στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας και η λειτουργία του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας,  που αποτελεί μοχλό για ένα δυναμικό άλμα δημιουργίας και ανάπτυξης σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια. Καλούμε τους επιχειρηματίες να εμπιστευθούν αυτές τις δομές, να εκμεταλλευτούν όλα τα θετικά που τους προσφέρουν και να συμμετέχουν μαζικά σε αυτές προς όφελος των επιχειρήσεών τους και της ανάπτυξης της χώρας.»

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία για το δρόμο Ρούσσο - Κρύα Βρύση
Επόμενο άρθρο Προβλήματα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής