Ειδήσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκε το Δήμο λίμνης Πλαστήρα, με στόχο την αξιολόγηση των αναγκών και ενεργειών που έγιναν μετά την πρωτοφανή θεομηνία. Στη σύσκεψη που έγινε παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Πρωτογενούς Τομέα, αλλά και της Επιτροπής του Τουρισμού Λίμνης Πλαστήρα.

Καλωσορίζοντας ο δήμαρχος  τον κ. Τριαντόπουλο εξέθεσε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και εστίασε στην καταστροφή των υποδομών και των μεγάλων καταπτώσεων που έχουν τραυματίσει το τοπίο. Επίσης εστίασε στις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις, την αγροτική παραγωγή, αλλά και στα ίδια τα χωράφια που έγιναν κοίτες ποταμών και χειμάρρων.

Ο ΓΓ ενημέρωσε αναλυτικά για τις αποζημιώσεις και τις επόμενες ενέργειες για άρση των επιπτώσεων από τις καταστροφές. Οι αγρότες έθεσαν τα προβλήματα στην παραγωγή, καθώς και τον αφανισμό του εξοπλισμού. Οι επαγγελματίες του Τουρισμού επισήμαναν την καταστροφή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, το οποίο ήλθε σε συνέχεια των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Ακολούθησε  ανταλλαγή απόψεων για την έξοδο από τη δύσκολη κατάσταση και εποικοδομητικός διάλογος με καταγραφή των αιτημάτων και κοινή προσπάθεια για τον επίλυση των προβλημάτων.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παππά, βουλευτή και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. επισκέφθηκε το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος ενημέρωσε τον κ. Παππά και το κλιμάκιο για τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία σε δίκτυα υποδομών, κατοικίες και εγκαταστάσεις, καθώς και στην αγροτική παραγωγή.

Μετά το δημαρχείο επισκέφθηκαν τη Φυλακτή, κοινότητα η οποία δοκιμάστηκε από τη θεομηνία και έχει τις περισσότερες καταστροφές, καθώς και άλλα χωριά μέχρι το ποτάμι του Καριτσιώτη που έχει καταστραφεί ολοσχερώς.  Μετά τη λίμνη Πλαστήρα αναχώρησε για την Αργιθέα. Σε δήλωσή του ο κ. Παππάς αναφέρει:

«Στη Λίμνη Πλαστήρα κατέρρευσαν δρόμοι και γέφυρες, χωριά αποκλείστηκαν. Απαιτείται άμεση και γενναία παρέμβαση κυβέρνησης-περιφέρειας για την ανάταξη των υποδομών και τη στήριξη των δήμων. Εάν η Πολιτεία αφήσει απλώς να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, ο χειμώνας για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής θα είναι από δύσκολος έως οδυνηρός. Πρέπει να στηριχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, να βοηθηθεί στα ζητήματα των μελετών για να υπάρξει πάρα πολύ σοβαρή δουλειά για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον κόσμο, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Λίμνη Πλαστήρα και την ορεινή Αργιθέα. Δεν είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να παίζουμε. Δεν είναι κάτι για το οποίο έχουμε χρόνο να αναλώσουμε. Έρχεται χειμώνας και η αντίδραση πρέπει να είναι γρήγορη, εμφατική και μεγάλης κλίμακας».

Τον Νίκο Παππά συνόδευαν η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα, ο συντονιστής της ΝΕ Καρδίτσας, Ηλίας Αντωνίου και ο συνεργάτης του τομεάρχη, Κώστας Αγόρης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία. Καρδίτσας παραδόθηκαν τρόφιμα για τις ανάγκες των κατοίκων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση αμπελοκαλλιεργητών του Δήμου Καρδίτσας για την αποστακτική περίοδο 2020-2021
Επόμενο άρθρο Λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ