Ειδήσεις

Ο Δήμος Αργιθέας τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησε ο Δήμος Αργιθέας. Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου τόνισε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα τιμής και υψηλής ταυτόχρονα ευθύνης.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ελληνικού έθνους και εξακολουθεί να δίνει στο λαό μας τη δύναμη για να προχωρήσει αποφασιστικά και θαρραλέα μπροστά.

Άλλωστε, δίχως καμία αμφιβολία, το Έπος του ’40 υπήρξε η ζωντανή απόδειξη πως εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε κάθε δυσκολία.

Έχουμε χρέος λοιπόν, ειδικά τώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται πολλαπλώς, να αξιοποιήσουμε την παρακαταθήκη των ηρώων προγόνων μας, να διατηρήσουμε στο ακέραιο αυτή την ομοψυχία και να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, παλεύοντας με επιμονή για ένα καλύτερο μέλλον.

Οφείλουμε να αναδείξουμε εκ νέου την αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια, τη σύμπνοια, την αλληλεγγύη και τη συλλογική συνείδηση, σε θεμελιώδεις αρχές της εποχής μας.

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ας χρησιμοποιήσουμε το ισχυρό και πραγματικά επίκαιρο μήνυμα της επετείου ως αφετηρία κοινωνικής αφύπνισης και ανύψωσης:

ΟΧΙ στο φασισμό, ΟΧΙ στον αυταρχισμό,

ΝΑΙ στη Δημοκρατία, ΝΑΙ στην Ελευθερία»

Προηγούμενο άρθρο Έργα οδικής ασφάλειας στο δρόμο Νεράιδα – Τριφύλλα
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου για την ποιότητα της ατμόσφαιρας