Ειδήσεις

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στο Social-Biking Challenge


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) οργανώνει φέτος από 16 Σεπτεμβρίου (ημερομηνία έναρξης της Ευρωπαϊκης εβδομαδας κινητικοτητας) και για τρεις εβδομάδες το Social Biking Challenge, στοχεύοντας στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με την ενθάρρυνση της σωματικής δραστηριότητας και της χρήσης ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μεταφοράς, του ποδηλάτου!

Ο Δήμος Καρδίτσας δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση πολιτικών και δράσεων ενθάρρυνσης της χρήσης του ποδηλάτου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει για  την Ευρωπαϊκη εβδομαδα Κινητικοτητας δήλωσε συμμετοχή στην πρωτότυπη αυτή δράση της ΕΕ.

Έτσι οποιοσδήποτε ενήλικας με smartphone με λειτουργία GPS μπορεί να συμμετέχει στο S-b Karditsa challenge και να γίνει Social Biker (S-biker).

Για την διεξαγωγή της δράσης αυτής, έχει αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική εφαρμογή για το κινητό (BikePrints, ήδη διαθέσιμη σε Google Play και Apple App Store) με την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να καταγράφουν τις διαδρομές που θα κάνουν με τα ποδήλατά τους και να κερδίζουν πόντους και δώρα. Μέσω του BikePrints, θα μπορούν επίσης να ακολουθούν τους φίλους τους και να κερδίζουν μαζί ακόμα περισσότερους ομαδικούς πόντους και δώρα.

 

Γενικές οδηγίες

            BikePrints πόντοι: Κάθε S-biker πρέπει να ενεργοποιεί την εφαρμογή BikePrints (πατώντας το κουμπί Start BikePrinting) κάθε φορά που ξεκινάει να κάνει ποδήλατο. Η εφαρμογή καταγράφει την κίνηση του/της και μεταφράζει τα διανυθέντα χιλιόμετρα σε πόντους, έτσι ώστε 1 χλμ = 1 πόντος (για απόσταση μεγαλύτερη από 0,51 χλμ. θα δίνεται ένας ολόκληρος πόντος). Η πιθανότητα για να κερδηθεί ένα βραβείο είναι απoλύτως ανάλογη με την απόσταση που διανύει κάποιος με το ποδήλατο. Αυτό σημαίνει, ότι όσους περισσότερα πόντους συλλέγει ένας S-biker, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει ένα βραβείο. Oι S-bikers μπορούν να είναι μέρος ενός S-pair και να κερδίζουν από κοινού “Pair Bonus” επιπλέον των ατομικών πόντων με δύο διαφορετικούς τρόπους:

            -Common Route Bonus (Μπόνους κοινής διαδρομής): Ένας S-biker διπλασιάζει τους δικούς του και τους πόντους του συνεργάτη του, κάνοντας ποδήλατο πάνω στα BikePrints του συνεργάτη του εντός 48 ωρών από την στιγμή που ο συνεργάτης έχει κάνει την συγκεκριμένη διαδρομή.

            -Cycling Together Bonus (Μπόνους ταυτόχρονης διαδρομής): Ένας S-biker τριπλασιάζει τους δικούς του και τους πόντους του συνεργάτη του για όλα τα χιλιόμετρα που κάνουν ποδήλατο μαζί ταυτόχρονα πάνω στην ίδια BikePrints διαδρομή.

Βραβεία: Στο τέλος κάθε ημέρας κατά τη διάρκεια του pair stage, οι πόντοι υπολογίζονται και δίνονται (εικονικά) σε κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά. Μια κλήρωση δώρων στο τέλος του pair stage καθορίζει τους νικητές των βραβείων.

           Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες εγγραφής και συμμετοχής, επισκεφθείτε το site: socialbiking.jrc.ec.europa.eu

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις για παράνομη κατοχή ναρκωτικών δισκίων
Επόμενο άρθρο Νέος εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Καρδίτσας