Ο Δήμος Σοφάδων υποστηρίζει μέσω «Πανδώρα» τις άνεργες γυναίκες


Την Τετάρτη 6/11/2013 και ώρα 12:00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σοφάδων πραγματοποιήθηκε ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝΓΥΝΑΙΚΩΝ για την υλοποίηση της Πράξης«ΠΑΝΔΩΡΑΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ»,η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης 7 : «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 : «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ο Δήμος Σοφάδων συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του παραπάνω Έργου με την ευθύνη της ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου Σοφάδων και της συμβουλευτικής υποστήριξης των ωφελουμένων γυναικών του Έργου. Εκτός από του Δήμο Σοφάδων, στο Έργο συμμετέχουν και το υποστηρίζουν ως εταίροι ο Δήμος Φαρσάλων, ο Δήμος Αλμυρού, η ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α.Ε. (Συντονιστής), το ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε., η ΟΡΦΕΑΣ ΑΜΚΕ.

Κατά την εκδήλωση ενημέρωσης τονίστηκε από την κα Κέλλυ Γεροστέργιου, επιστημονικό προσωπικό του Έργου, ότι η Πράξη «ΠΑΝΔΩΡΑ» περιλαμβάνει τη δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τη μελέτη και εφαρμογή μέτρων συμβουλευτικής, κατάρτισης και τεχνικής υποστήριξης προς 60 άνεργες γυναίκες που ζουν στους Δήμους Φαρσάλων, Αλμυρού και Σοφάδων (νότια Θεσσαλία), ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην απασχόληση μέσω της σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας(ΚοινΣΕΚοΦ). Ακολούθησε συζήτηση για τα κριτήρια επιλογής, τις επαγγελματικές προοπτικές και λεπτομέρειες για την υλοποίηση του Έργου.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε, η εκδήλωση ενημέρωσης και πληροφόρησης πρόκειται να επαναληφθεί, την Τετάρτη 13/11/2013 και ώρα 12:00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σοφάδων.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε :

«Προτεραιότητα του Δήμου μας αποτέλεσε ευθύς εξαρχής η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα εκείνων που στερούνται εργασίας, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Μέσα από συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια καταφέραμε να κερδίσουμε προγράμματα κατάρτισης , προκειμένου να ανακουφίσουμε με κάθε τρόπο τους άνεργους συνδημότες μας και ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού του τόπου μας, που λόγω της ανεργίας έχει οδηγηθεί στην απραγία και στην ανέχεια.

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας, ο Δ. Σοφάδων στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης και για το λόγο αυτό θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων».

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 15/11/2013,

στο Δήμο Σοφάδων, Κιερίου 49, Σοφάδες, Τηλ. 24433-53266, e-mail: info@sofades.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Καρδίτσα στις 16 & 17 Νοέμβρη ο Παγκαλαβρυτινος Σύλλογος
Επόμενο άρθρο Στην Ιταλία ο Στ. Αδαμόπουλος στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος