Ο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» παρουσίασε τα νέα του προϊόντα


Τα νέα του προϊόντα παρουσίασε, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στο ξενοδοχείο «Κιέριον», ο Αμπελοοινικός Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ».

Οι  φορείς της περιοχής, αλλά και φίλοι του Συνεταιρισμού, είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά που παράγει ο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και τα οποία βρίσκονται ήδη στις αγορές τόσο της Καρδίτσας, όσο και των Τρικάλων, της Καλαμπάκας και του Δομοκού.

Το «Αρετσίνωτο», το «Αντάμωμα», αλλά και το εκλεκτό Τσίπουρο Θεσσαλίας «Ο Ταυρωπός» ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση γευσιγνωσίας.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ» συνεχίζει δυναμικά το έργο του στηρίζοντας τους ντόπιους παραγωγούς και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Στα επόμενα σχέδιά του, εξάλλου, βρίσκεται και η δημιουργία συνεταιριστικού αμπελώνα και προς την κατεύθυνση αυτή ζητά τη βοήθεια όλων των δημάρχων του Νομού.

Πιο αναλυτικά, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Φώτης Γκαζούνης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, υπογράμμισε τα ακόλουθα :

«Ο συνεταιρισμός μας ιδρύθηκε το 2011 από αμπελοκαλλιεργητές του Νομού μας με έδρα το Μεσενικόλα και μέλη από όλα τα αμπελοχώρια του Νομού μας. Τα μέλη μας είναι 80 και καλλιεργούν 850 στρέμματα. Σκοπός του συνεταιρισμού μας είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, αξιοποιώντας την παραγωγή των μελών του και όλων των αμπελουργών του Νομού μας. Για να το πετύχουμε αυτό, ο Συνεταιρισμός μίσθωσε τις παραγωγικές μονάδες της υπό εκκαθάριση Ε.Α.Σ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Οινοποιείο, Αποσταγματοποιείο – Ποτοποιείο και άρχισε την λειτουργία τους με το ίδιο έμπειρο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό.

Ξεκινήσαμε με το αγαπημένο σε όλους μας «Αρετσίνωτο», το λαϊκό αυτό κρασί ήταν το πρώτο μας προϊόν, ήδη κυκλοφορεί το «Αντάμωμα», κρασιά λευκά, ερυθρά και ροζέ σε συσκευασίες ασκών, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε το Τσίπουρο Θεσσαλίας «Ο Ταυρωπός» με και χωρίς γλυκάνισο. Σύντομα θα εμφιαλώσουμε κρασιά Π.Γ.Ε και Π.Ο.Π, το Άκρατος και Μεσενικόλα αντίστοιχα, και είναι σημαντικό που η περιοχή μας μπορεί να παράγει κρασιά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Οι ετικέτες μας από χρόνια γνωστές, επιλέξαμε να φέρουμε ξανά στην αγορά τα ίδια προϊόντα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσουμε την παράδοση του Οινοποιείου που ξεκίνησε το 1973, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσουν νέα προϊόντα!! Η τοπική αγορά για άλλη μια φορά εμπιστεύτηκε τα τοπικά συνεταιριστικά προϊόντα γνωρίζοντας πως έτσι ενισχύεται η τοπική οικονομία, άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του συνεταιρισμού μας, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Τα προϊόντα μας θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουν τα όρια του Νομού μας – ήδη κυκλοφορούν σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Δομοκό – και να γίνουν γνωστά σε όλη τη Θεσσαλία.
Από τη θέση του προέδρου του «ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ» εκφράζοντας και τις απόψεις του Δ.Σ του συνεταιρισμού, θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω την τοπική κοινωνία για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα προϊόντα μας και σας βεβαιώνω ότι όλοι μας, τα μέλη του συνεταιρισμού και οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και μεράκι να παράγουμε προϊόντα άριστης ποιότητας και να μην ξεχνάμε πως πέρα από την εμπειρία και την γνώση των εργαζόμενων, υπάρχει το μεράκι των αμπελουργών για την παραγωγή της πρώτης ύλης, είναι σημαντικό οι ίδιοι οι παραγωγοί να μεταποιούν τα προϊόντα τους.

Σ ‘ αυτό το σημείο καλώ τους βουλευτές και εκπροσώπους των τοπικών φορέων του Νομού μας να στηρίξουν το αίτημά μας να αυξηθούν τα “δικαιώματα αμπελοκαλλιέργειας” στο Νομό μας γιατί είναι πολλοί οι νέοι αγρότες που θέλουν να ασχοληθούν με αυτή την καλλιέργεια και η αύξηση της θα βοηθήσει την τοπική οικονομία. Όσοι θέλουν να φυτεύσουν αμπέλια καλό θα ήταν μετά την υποβολή της αίτηση στους στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του Νομού να ενημερώνουν και τον συνεταιρισμό μας έτσι ώστε να έχουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να υποστηρίξουμε το αίτημα τους στο Υπουργείο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στην δημιουργία συνεταιριστικού αμπελώνα ο οποίος όπως και το Οινοποιείο μας θα είναι επισκέψιμος, αλλά για την υλοποίηση αυτού του στόχου θα χρειαστούμε την βοήθεια των Δημάρχων του Νομού μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου για το Παγκαρδιτσιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο 1,1 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Καρδίτσας