Ειδήσεις

Ο Δ. Καρδίτσας συμμετέχει στη 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών


 Ο Δήμος Καρδίτσας θα συμμετάσχει  και φέτος στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.

Σκοπός της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Η “Φλόγα της Αγάπης” άναψε την 12 Αυγούστου στο Ξυλόκαστρο και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, έχοντας διέλθει από πολλές πόλεις της χώρας θα φτάσει στην Καρδίτσα.

Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων της 15ης Πανελλήνιας  Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κ. Ψημμένου, του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Σπάνια, του Διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κ. Αθανασίου, του Αστυνόμου Β του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας  κ. Β. Κοντοκώστα και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Χρ. Ψαρρή.

Η συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στην 15η Πανελλήνια  Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος και αποτελεί κοινή εκτίμηση όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών που είναι το μέλλον του τόπου στην ιδέα της εξελοντικής προσφοράς αίματος και ευρύτερα στην έννοια του εθελοντισμού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο κ. Αθανασίου “η Λαμπαδηδρομία αποτελεί έναν αποδοτικό τρόπο ενίσχυσης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσέλκυσης νέων αιμοδοτών,ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μεταδώσει μηνύματα αλτρουισμού, ειδικά στα παιδιά,μέσα από μια ευχάριστη εμπειρία.”

Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη η αρχική υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης προγραμματίζεται στις 11.00 πμ στην οδό Λ. Σακελλαρίου 15 έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Αιμοδοτών Καρδίτσας, απ’ όπου θα ξεκινήσει η  λαμπαδηδρομία μέσω του κεντρικού πεζοδρόμου με τελικό προορισμό την Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, όπου θα γίνει και η επίσημη τελετή υποδοχής της φλόγας και αφής του βωμού.”

Παράλληλα από τις  09.00π.μ -13.00 μ.μ στην κεντρική πλατεία θα διενεργείται έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Μπάμπης Παπαδόπουλος: Με το τσουβάλι οι απευθείας αναθέσεις έργων στο Δ. Σοφάδων