Ειδήσεις

Ο Δ. Λίμνης Πλαστήρα για τον αγώνα των Σπουδαστών των Τ.Ε.Ι. της πόλης μας


Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 09/11, συνεδρίαση η οποία συγκλήθηκε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε, εκτός των άλλων,  ως εκτός ημερησίας θέμα την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Καρδίτσας οι οποίοι τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτό έχει δοθεί πρόσφατα στη δημοσιότητα. Λόγω και του ενημερωτικού χαρακτήρα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία των υπαλλήλων, το ωράριο των οποίων τελείωνε στις 15:00, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού έθεσε το θέμα, δέχθηκε να συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης για την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και για την αποδέσμευση όλων των παρευρισκομένων. Ακόμη όμως και αυτό το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση και την άρνηση να τεθεί ως θέμα των Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ , τόσο του μεν της αντιπολίτευσης (εκλεγμένου με την παράταξη της Ν.Δ.) όσο και του δε της συμπολίτευσης (εκλεγμένου με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι διαφώνησαν με την εισαγωγή ενός τέτοιου θέματος σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση αφενός αλλά και συνολικότερα με τη συζήτηση του όλου θέματος, θεωρώντας το μη υπάρχον.

Μετά και την αποδοχή του αιτήματος της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πλειοψηφία του Δ.Σ. (μειοψήφισαν μόνο οι προαναφερόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι), το θέμα πράγματι συζητήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης, παρά την επίμονη αντίδραση των Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενος από την αντιπολίτευση) κατηγόρησε το Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι βρίσκεται «εκτός πραγματικότητας», υπερασπιζόμενος με σαφήνεια την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσίευση άρθρου στον τοπικό τύπο, του επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, τασσόμενος κατά του Νομοσχεδίου όπως αυτό έχει κατατεθεί.

Το Δ.Σ. αποφάσισε εν τέλει κατά πλειοψηφία μετά από επιμονή εισήγηση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελευθερίου Βασίλη το παρακάτω κείμενο «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα χαιρετίζει τη χθεσινή (8/11) κινητοποίηση δεκάδων σπουδαστών από όλα τα τμήματα του ΤΕΙ της πόλης μας ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου το οποίο υποβαθμίζει τις σπουδές και το μέλλον τους. Ως δημοτικό συμβούλιο εκφράζουμε τη στήριξη μας στα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών και την ανησυχία μας απέναντι στο σχέδιο νόμου όπως αυτό κατατέθηκε από το υπουργείο παιδείας και για τις μετακινήσεις τμημάτων από την πόλη μας».

Από τη συνεδρίαση εν τέλει αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας με απαξιωτικές εκφράσεις απέναντι στους σπουδαστές και τον αγώνα τους αλλά και απέναντι στον εισηγητή εκφράζοντας την πλήρη στήριξη τους στο σχέδιο του υπουργείου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα καταγγέλλει τη στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο απέναντι στον αγώνα των σπουδαστών όσο και συνολικότερη στάση την οποία κρατά στην περιοχή (και όχι μόνο) στηρίζοντας και συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτια σε μια στείρα ρητορική απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή, κατηγορώντας την απλά και μόνο για «ανικανότητα» κρύβοντας με τον τρόπο αυτό τις πραγματικές, συνολικές πολιτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής  για την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει τόσο ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα όσο και η τοπική Διοίκηση συνολικότερα. Πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε τη στιγμή την οποία συμμετέχει στο σχήμα αυτό, τόσο στη Λίμνη Πλαστήρα, όσο και στο Δήμο Καρδίτσας με τις γνωστή του κατεύθυνση στήριξης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η οποία μέρα με τη μέρα δίνει με επιτυχία τις εξετάσεις στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από τη θέση της στο θέμα του Σχεδίου Νόμου για την Παιδεία.

Της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

 

Προηγούμενο άρθρο Οι οικοδόμοι για τις εκλογές τους και την απεργία
Επόμενο άρθρο Ηλίας Χατζής: Σχετικά με τον γιατρό ποδοσφαιρικού αγώνα