Ο Δ. Σοφάδων ήταν ενεργά παρών στα φετινά Καραϊσκάκεια


Με ιδιαίτερη επιτυχία έκλεισε το τετραήμερο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν σε Κοινότητες του Δ. Σοφάδων στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ πολιτισμού ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2012. Χορευτικά συγκροτήματα από τη Σερβία, την Σλοβακία και τη Ρουμανία παρουσίασαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους στους κατοίκους των Κοινοτήτων Δασοχωρίου, Λεονταρίου, Κυψέλης, Καρποχωρίου και Ματαράγκας.
Οι Μορφωτικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι αυτών των Κοινοτήτων φρόντισαν για τα οργανωτικά ζητήματα αλλά και τη φιλοξενία των αποστολών. Ταυτόχρονα, το καθημερινό πρόγραμμα συμπληρώθηκε και από τα τοπικά χορευτικά τμήματα των συλλόγων προσφέροντας έτσι ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο θέαμα στους κατοίκους.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος ο οποίος κάθε βράδυ ήταν παρών στις εκδηλώσεις, δήλωσε:
“Ο Δ. Σοφάδων όπως πέρυσι έτσι και φέτος στήριξε ενεργά, δυναμικά και αποτελεσματικά τα Καραϊσκάκεια. Φέτος όμως δώσαμε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στο διεθνή αυτό θεσμό.
Το κάναμε αυτό όχι μόνο γιατί τα Καραϊσκάκεια αποτελούν μια διεθνή γιορτή του λαϊκού πολιτισμού, όχι μόνο γιατί τα Καραϊσκάκεια είναι ένα πανευρωπαϊκό αντάμωμα πολιτισμού και παραδόσεων. Ήμασταν ενεργά παρόντες γιατί πιστεύουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις μέσα στο δυσχερές και αρνητικό οικονομικό κλίμα που διεξήχθησαν, με τις χίλιες δυσκολίες και προβλήματα, είχαν έναν ισχυρό συμβολισμό:
Φανέρωσαν περίλαμπρα το πείσμα και τη θέληση του Καρδιτσιώτη πολίτη ν’ αντισταθεί στη μιζέρια, να μην υποταχθεί στην κακομοιριά, να βάλει φρένο στην κατηφόρα, ν’ αποτινάξει το ζυγό της απαξίωσης, της ισοπέδωσης, της μοιρολατρίας.
Τα φετινά Καραϊσκάκεια ήταν λοιπόν μια πράξη αντίστασης. Γι αυτό ήμασταν κι εμείς παρόντες.
Συγχαρητήρια στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και σε κάθε άλλο συντελεστή και διοργανωτή. Συγχαρητήρια όμως και στους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους αλλά και στους κατοίκους των χωριών για τη θετική συνεισφορά τους”.

Προηγούμενο άρθρο Oλοκληρώνεται το έργο αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων του Αγναντερού
Επόμενο άρθρο Ευχές για την ονομαστική εορτή δέχθηκε ο Π. Σιούφας