Ο Ελληνικός λαός ξέρει – Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, υπ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας


Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε επισήμως και οι πρώτες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φώς της επικαιρότητας. Οι μετρήσεις, που δημοσιοποιούνται αυτές τις ημέρες, δείχνουν την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται σταθερά, όλο και περισσότερο. Είναι φυσιολογικό, αυτό να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Αφενός, έχουμε τα στελέχη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που μάταια προσπαθούν να κρύψουν τον πανικό τους, πίσω από λόγια αλαζονείας και ανούσιες συνεργασίες.

Αφετέρου, έχουμε τα στελέχη των υπόλοιπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, όπως για παράδειγμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακατέχονται από πανικό αλλά και μία πικρή απογοήτευση, αφού βλέπουν ότι το πολιτικό τους παιχνίδι, συμπαρασύροντας τη χώρα σε πρόωρες κάλπες, τελικά δεν βγαίνει και μένουν εκτός Βουλής.

Σχεδόν βέβαιο είναι, ότι αυτός ο πανικός θα ενταθεί τις ερχόμενες ημέρες, συμπαρασύροντας όλο και περισσότερα στελέχη αυτών των κομμάτων, να φωνασκούν και να υπονομεύουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα και όσα έχει επιτύχει τα περασμένα 2 ½ χρόνια, με τον κόπο και τις θυσίες των πολιτών.

Προκαλούν ηθελημένα πολιτική αβεβαιότητα, με στόχο να ανακόψουν την επιτυχία του νοικοκυρέματος, των μεταρρυθμίσεων, της ανόρθωσης και της ανάπτυξης της οικονομίας, που η πατρίδα μας σταδιακά πετυχαίνει τους τελευταίους μήνες. 

Προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε εθνική προσπάθεια ανάκαμψης. Εξαγγέλλουν, για παράδειγμα, την πρόθεση τους για επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής, που – όπως όλοι θυμόμαστε – είχε ζημία 1 εκατομμύριου ευρώ την ημέρα. Δημιουργούσε δηλαδή έλλειμμα 350 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στις ήδη συσσωρευμένες ζημιές των 2,6 δις. Ευρώ που είχε και τελικά κλήθηκαν οι πολίτες να πληρώσουν.

Θέλουν επίσης να διώξουν τους Κινέζους από τα Λιμάνια της Χώρας, όταν όλοι βλέπουμε την Ελλάδα να μετατρέπεται σε παγκόσμιο κέντρο εμπορικού ενδιαφέροντος. Δηλώνουν, ότι θα ανατρέψουν τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Πρόκειται για περιουσία, που τόσα χρόνια ήταν ζημιογόνα και τώρα μετατρέπεται σε πόλο ανάπτυξης και απασχόλησης σε όλη την Περιφέρεια. Ήδη το Ελληνικό κράτος πήρε στην πρώτη φάση τριπλάσια λεφτά από εκείνα, τα οποία η ίδια η τρόικα είχε υπολογίσει ότι θα παίρναμε.

Στον αντίποδα αυτών των κομμάτων, που με πανικό και αλαζονεία φωνασκούν, έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επισημαίνει στους πολίτες τους κινδύνους των φρούδων υποσχέσεων, που τελικά  μας έφεραν στα δίχτυα των μνημονίων του ΔΝΤ.

Μία Νέα Δημοκρατία, που με σταθερές κινήσεις, κατάφερε να φτάσει την Ελλάδα ένα μόλις βήμα πριν την ομαλή έξοδο της από το μνημόνιο. Απέχουμε λίγες μόλις εβδομάδες από το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης. Έφτασε η ώρα, που Ευρώπη και οι δανειστές μας, έχουν δεχθεί να μας στηρίξουν για τη «μετά το μνημόνιο» εποχή.

Η 25η Ιανουαρίου δεν πρέπει να αποτελέσει απλά νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να αποτελέσει νίκη της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων συμπολιτών μας, που δεν θα αφήσουν τις θυσίες τους να πάνε χαμένες. Διότι αυτή τη φορά, ο Ελληνικός λαός ξέρει.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υποψήφιου βουλευτή Ν.Δ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα