Ειδήσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για την Ημέρα Δράσης ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ


Ο Εμπορικός  Σύλλογος Καρδίτσας καλεί τα μέλη του λάβουν μέρος στην συγκέντρωση όλων των κοινωνικών φορέων για την  Πανεθνική Ημέρα Δράσης  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 30 Μαΐου 2018 . Αιτήματά μας:

 

  • Ανάσχεση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρηση τους.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ . Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
  • Διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία, δάνεια στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, προκειμένου να πάρουν ανάσα να αποκτήσουν ευελιξία και εξωστρέφεια, καθώς αποτελούν βασική προϋπόθεση για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.
  • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
  • Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώσουν τα ωράρια λειτουργίας

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση εταίρων Ευρωπαϊκού Προγράμματος στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Νέα της Τοπικής Κοινότητας Μολόχας