Ειδήσεις

Ο κήπος του Ματίς στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, πραγματοποίησαν μια πολλή όμορφη δράση στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες», «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr), μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν  στον πανέμορφο και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας, όπου μας υποδέχτηκε ζεστά, η Μουσειολόγος Κυρία Μαρία Γιαννέλου.

Η εκπαιδευτικός των παιδικών βιβλιοθηκών Ντίνα Βλαχούτα διάβασε το μήνυμα της διεθνούς οργάνωσης για το παιδικό βιβλίο (ΙΒΒΥ) και έδειξε σε παιδιά και γονείς, την πολύ ωραία αφίσα που το συνοδεύει.

Τη σκυτάλη πήρε η βιβλιοθηκονόμος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης & Αθλητισμού του Δήμου Καρδίτσας Κυρία Παρασκευή Σδρόλια, η οποία ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπου βρίσκεται η συλλογή του Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση και άλλων ντόπιων καλλιτεχνών.

Μετά την ξενάγηση ο βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου διάβασε στα παιδιά το βιβλίο: «Ο κήπος του Ματίς» της Samantha Friedman, από τις εκδόσεις «Μέλισσα», όπου στις σελίδες του,  γίνεται αναφορά για τα κολάζ του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου.

Η πολύ όμορφη δράση ολοκληρώθηκε με παιδιά και γονείς να φτιάχνουν τα δικά τους πανέμορφα κολάζ, στα χνάρια του Γάλλου καλλιτέχνη!!!

Οι πρωτότυπες και πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις του «Συλλέγω Εμπειρίες» θα συνεχιστούν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. από τις 4 έως τις 8 Απριλίου, με επισκέψεις τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, αλλά και με μια ωραία συνεργασία με το 3ο ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας, την Τετάρτη το απόγευμα στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», στην οδό Κ. Βέλλη 18, στις 5 το απόγευμα.

Προηγούμενο άρθρο Τον Αντιπεριφερειάρχη συνάντησε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Καταστηματαρχών
Επόμενο άρθρο Διήμερο θεατρικής παιδείας για τους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας