Ο Καραϊσκάκης στα Φύλλα Ευβοίας


Στο χωριό του Ανδρέα Βώκου γνωστού στο Πανελλήνιο σαν Ανδρέας Μιαούλης του μεγάλου θαλασσομάχου του 21′ τα  Φύλλα Ευβοίας του Δήμου Ληλαντίων βρέθηκε προσκαλεσμένος ο  Πολιτιστικός Σύλλογος του Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» το Σάββατο 5 Ιουλίου από τον Δήμαρχο Ληλαντίων κ. Χρ. Καρυστινό και  από τον Πρόεδρο των Φύλων κ. Γ. Καλαβρή. Τα Φύλα Ευβοίας είναι η γενέτειρα του θαλασσομάχου Ανδρέα Μιαούλη και βρίσκεται 10 περίπου χιλ. νότια από την πόλη της Χαλκίδας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Μαυρομματίου ανταποκρινόμενος στην τιμητική αυτή πρόσκληση και θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο θαλασσομάχο, παρουσίασε με το μεγάλο χορευτικό του τμήμα χορούς από το Μαυρομμάτι και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων των παραβρισκόμενων και ιδιαίτερα από τους απογόνους του Ανδρέα Μιαούλη οι οποίοι παραβρέθηκαν στην παραπάνω εκδήλωση τα [ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2008].

Στην πολιτιστική αυτή εκδήλωση ήταν προσκαλεσμένος και παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Μαυρομματίου κ. Επ. Γκινής, καθώς και οι σαν συνοδοί της αποστολής του Συλλόγου Μαυρομματίου ο πρόεδρος κ. Κ. Νάσιος με τον αντιπρόεδρο κ. Δ. Γιώτη.

Η όλη φιλοξενία προς τον πρόεδρο του ιστορικού χωριού του Μαυρομματίου, και της αποστολής του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου από τους ανθρώπους των Φύλων Ευβοίας  και ειδικά από τον πρόεδρό του κ. Γ. Καλαβρή ήταν με δύο λέξεις εκπληκτική και συγκινητική.        

  

Προηγούμενο άρθρο Άμεση οικονομική ενίσχυση στους αγρότες για το πετρέλαιο
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα συναντήσεων κοινωνικής διαβούλευσης