Ο Καραϊσκάκης στη ΄΄ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,,


Το δρόμο προς την δόξα του αρχιστράτηγου Γεώργιου Καραϊσκάκη, ακολουθεί η «Μηχανή του Χρόνου» με το Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Τετάρτη 25 Μαρτίου και ώρα 19:15, από τη ΝΕΡΙΤ.

Ο «γιος της καλογριάς» όπως τον αποκαλούσαν, γιος της Ζωής Διμιτσκή [Νεωκόρος –Καθαρίστρια στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη Μαυρομματίου ]  , πριν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα  ονόματα της επανάστασης του 21΄΄, έζησε πολύ δύσκολες στιγμές. Από παιδί σχημάτισε συμμορία με συνομήλικους του, μαζί με τους οποίους έκλεβε κυρίως ζώα, για να καταφέρει να επιβιώσει.

Η «Μηχανή του Χρόνου» καταγράφει την ενηλικίωση του Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας ,  στην αυλή του Αλή Πασά και τη μετέπειτα δράση του δίπλα στον θρυλικό κλέφτη Κατσαντώνη. Μέσα από αναπαραστάσεις σε διάφορα ιστορικά σημεία της γενέτειράς του όπως η γνωστή σπηλιά και την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη Μαυρομματίου , «ζωντανεύουν» οι θρυλικές μονομαχίες και οι μεγάλες αναμετρήσεις του Θεσσαλιώτη  οπλαρχηγού, απέναντι στα οθωμανικά στρατεύματα στα βουνά των Αγράφων. Ο κλεφταρματωλός που δεν δίστασε να εξοντώσει μαζί με άλλους τον τρομερό Βεληγκέκα, που πάλεψε εναντίον του Κιουταχή και αρνήθηκε τα πλούτη που του χάριζαν οι πασάδες της Ρούμελης και της Θεσσαλίας . Στα γυρίσματα που έγιναν  στο Μαυρομμάτικαι συγκεκριμένα  στη σπηλιά του Μαυρομματιού όπου γεννήθηκε ,στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει ο έφιππος Ανδριάντας του ήρωα και στο Ιστορικό –Λαογραφικό Μουσείο Μαυρομματίου ΄΄Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, μίλησαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου  ΄΄ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,,κ. Δ.Γιώτης ο καθηγητής κλασικής φιλολογίας κ. Ν.Βλάχος μέλλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Μαυρομματιανών΄΄ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι της ιστορίας του Ν.Καρδίτσας κ. Δ. Βερίλλης . Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, ευχαριστούμε θερμά την Πατριώτισσά μας  κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά Δημοσιογράφο για την τεράστια συμβολή της ώστε να γίνει η εκπομπή , τον πρόεδρο της Κοινότητάς μας κ. Γ.Νάσιο, Την ξενοδοχειακή επιχείρηση ΄΄ΜΟΥΖΑΚΙ ΠΑΛΛΑΣ ,,και ιδικά τον διευθυντή της κ. Γ.Σύλλα, τον Σύλλογο Φουστανελοφόρων Ράξας Τρικάλων , τον Ιππικό όμιλο Τρικάλων ΄΄Ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ,, και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η σημαντική αυτή τηλεοπτική εκπομπή ΄΄ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,, για τον τόπο μας .

.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εργαστήρια γνωριμίας με την έννοια «Μάσκα – Πρόσωπο»
Επόμενο άρθρο Μέτρα για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού