Ειδήσεις

Ο Κώστας Αγοραστός στην Ολομέλεια του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών


«Εξαιρετικά κρίσιμες» για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019  ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Οφείλουμε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι αξιώνουν μια ΕΕ της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών, της ουσιαστικής στήριξης των νέων ανθρώπων, των περισσότερων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Ευρώπη που οραματίστηκαν οι δημιουργοί της», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και έκρινε επιβεβλημένο «να έρθουν να ψηφίσουν ιδίως οι νέοι άνθρωποι στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών πρέπει να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν την Ευρώπη», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ αναγνώρισε ότι «ιδίως στους νέους ανθρώπους, η ΕΕ δεν έχει την ίδια εικόνα που είχε όταν ιδρύθηκε. Δεν την έχει γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε η κατάλληλη και γρήγορη αντιμετώπιση των κρίσεων. Δυστυχώς, ο ιός του αντιευρωπαϊσμού έχει διαβρώσει την εικόνα της ΕΕ», υπογράμμισε και εξήγησε:

«Αυτή τη στιγμή χιλιάδες έργα δισεκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται σε όλη την Ευρώπη, μέσα από τι Περιφέρειες και τους Δήμους. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό διότι η Ευρώπη αφορά την κάθε Ευρωπαία και τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη παντού, στα σχολεία που κατασκευάζει, στα πανεπιστήμια που δημιουργεί, στην ερευνά και τεχνολογία, το περιβάλλον, στις υποδομές, στην υγεία, στον πολιτισμό, στο νερό, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην κοινωνική πολιτική».

Ο κ. Κ. Αγοραστός έκρινε επιβεβλημένο «να προστατεύσουμε την αλήθεια και να αποτρέψουμε την πλαστογράφηση της αλήθειας από κόμματα και παρατάξεις, οι οποίες οικειοποιούνται αυθαίρετα και με θρασύτητα κάθε ιστορική αλλαγή και με έντονη δολιότητα διαβρώνουν το κοινό αίσθημα, την κοινή λογική καθιστώντας τη μάζα όργανο για κάθε καιροσκοπική και ανελεύθερη επιδίωξή τους.

Σε πολλές χώρες της ΕΕ έχουν δοκιμαστεί και  δυνάμεις, οι οποίες ήταν πολέμιες της ευρωπαϊκής ενότητας και της σημασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά όταν ήρθε η ώρα της εξουσίας, τότε διαπίστωσαν τη χρησιμότητα της ΕΕ και τελικά υλοποίησαν το πρόγραμμά της», τόνισε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Παν/μιο Θεσσαλίας διεκδικεί μια δυναμική θέση στο νέο πανεπιστημιακό χάρτη
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής - Σύλληψη ατόμου για απόπειρα κλοπής