Ειδήσεις

Ο Κώστας Τσιάρας για το Πολυνομοσχέδιο: 400 άρθρα αλλάζουν την ζωή των πολιτών


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Δύο ώρες μαζί» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο»των Σερρών.

Με αφορμή τη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που συζητείται στο πλαίσιο των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής, ο Βουλευτής Καρδίτσας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή των Ελλήνων πολιτών με 400 άρθρα, τα οποία συζητούνται με διαδικασίες, που συνιστούν κυριολεκτικά τον ορισμό της κακής νομοθέτησης». Παράλληλα, σημείωσε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου ξεπερνούν τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς «σήμερα ακολουθεί εντελώς διαφορετική πολιτική από την ρητορική που ακολουθούσε στο παρελθόν».«Ο καθένας θέτει μόνος του τον πήχη της προσωπικής του αξιοπρέπειας» είπε σκωπτικά ο κ. Τσιάρας, σχολιάζοντας τιςπολιτικές επιλογές της Υπουργού Εργασίας,κας Έφης Αχτσιόγλου.

Αναφορικά με την ουσία του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι «με τις διατάξεις που εισάγονται στη Βουλή, περικόπτονται κοινωνικά επιδόματα, και αλλάζει άρδην η ζωή για τιςτρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για επιπλέον μέτρα ύψους 5,2 δις ευρώ, ενώεπίκεινται νέες περικοπές των συντάξεων.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Γενικός Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα σήμερα εκφράσειενιαία θέση, η οποία να απηχεί τις απόψεις και των δύο κυβερνητικών εταίρων. Παράλληλα, κατηγόρησε προσωπικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο για «πατριδοκαπηλία» και υπενθύμισε τη στάση επιφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που το 2008 είχαν συνυπογράψει κείμενο, με το οποίο υποστήριζαν ότι «η γειτονική χώρα μπορεί να πάρει όποιο όνομα θέλει και επομένως μπορούν να πάρουν και το όνομα Μακεδονία».

Τέλος, ο κ. Τσιάρας στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση  δεν προέβη μέχρι σήμερα σε καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το διαπραγματευτικό πλαίσιο στο οποίο κινείταικαιαντέτεινε την διαχρονικά υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας στα μείζονα εθνικά ζητήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα για μαζικό ξεσηκωμό των γυναικών
Επόμενο άρθρο Εντατικές προετοιμασίες για τις αγροτικές κινητοποιήσεις