Ειδήσεις

Ο Κώστας Τσιάρας στα Ιεροσόλυμα για το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου


Στην Ιερουσαλήμ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Τσιάρας. Αφορμή στάθηκε η τελετή παράδοσης του αναστηλωμένου Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στην οποία ο βουλευτής Καρδίτσας παρέστησε εκπροσωπώντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον Προέδρου του, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την εκείπαρουσία του ο κ. Τσιάρας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων,αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με τους οποίους διατηρεί στενούςδεσμούς από την περίοδο της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γενικός Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τσιάρας εξήρε τα αποτελέσματα των εργασιών αναστήλωσης που πραγματοποιήθηκαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας του, κ. Αντωνίας Μοροπούλου, σημειώνοντας «ότι παραδίδεται ένα μνημείο παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικήςακτινοβολίας». Παράλληλα, ζήτησε η Ελληνική Πολιτεία να μείνει αρωγός στο σχέδιο συντήρησης του Ναού της Αναστάσεως,  δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το αναστηλωμένο Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου παραδόθηκε στα εκατομμύρια προσκυνητών στα Ιεροσόλυμα, λαμπρύνοντας την Χριστιανοσύνη στα πέρατα της Οικουμένης. Ο Ελληνορθόδοξος Χριστιανισμός, το ΠατριαρχείοΙεροσολύμων, μέσα από πολλές δυσχέρειες, παραμένει ο υπέρτατοςθεματοφύλακας των τόπων του ΑγίουΜαρτυρίου, γεμίζονταςυπερηφάνεια τις καρδίες των Ελλήνων.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, η αρωγή προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τη συνολική συντήρηση του ναού της Αναστάσεως αποτελεί ύψιστο χρέος και εθνική υποχρέωση για την Ελληνική Πολιτεία, συνεχίζοντας την υπερχιλιετή παράδοση και παρουσία του ΟρθοδόξουΕλληνισμού στους Αγίους Τόπους».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία οι ημερίδες για τα υδροηλεκτρικά και τα αιολικά