Ειδήσεις

Ο λαϊκός πολιτισμός της περιοχής μας μέσα από το δημοτικό τραγούδι


Μια μοναδική και όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η βραδιά αποτέλεσε τον τελικό σταθμό ενός ταξιδιού που διήρκησε όλο το σχολικό έτος και πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Τετάρτης τάξης, που υλοποίησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ο λαϊκός πολιτισμός της περιοχής μας μέσα από το δημοτικό  τραγούδι», και αρωγούς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Μαρία Κουτρουμάνου, Λαμπρινή  Κοντοχρήστου και της καθηγήτριας μουσικής Σόνιας Κοζιού.

Οι μαθητές καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήρθαν σε επαφή με τον λαϊκό πολιτισμό της περιοχής μας, έμαθαν την ιστορία, τους χορούς και τα τραγούδια του τόπου μας, τα βίωσαν, τα αγάπησαν και ευαισθητοποιήθηκαν, ώστε να συμβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους στη διατήρηση και τη διάσωση της λαϊκής μας παράδοσης.

Έτσι ενώθηκαν οι φωνές της χορωδίας των μαθητών της Δ΄ τάξης με τις φωνές της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας και με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας των παιδιών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας,  υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ηλία Παππά, μαγεύοντας και ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στον πολιτισμό του παρελθόντος.

Σ’ αυτό το πνεύμα κινήθηκαν και οι μαθητές της ΣΤ τάξης, που δραματοποίησαν με αριστοτεχνικό τρόπο λαϊκά παραμύθια του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου του σχολείου μας κ. Χριστίνας Κρίθαρη.

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πρόσφερε αναμνηστικά στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, που συνοδεύονταν από τις καλύτερες και ειλικρινείς ευχές τους, για πρόοδο και επιτυχία στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινάει η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης
Επόμενο άρθρο Θετικές εξελίξεις για τα έργα του Δήμου Μουζακίου